​Rapport: Seger på Selhurst Park!

Bild till nyheten ​Rapport: Seger på Selhurst Park!
Liverpool öppnade urstarkt mot Crystal Palace och spelade till sig en tvåmålsledning. Hemmalaget spelade dock upp sig rejält efter paus, gjorde ett reduceringsmål och jagade en kvittering, men Fabinho kunde säkra segern med ett straffmål i matchens slutskede.

Liverpool tog snabbt kommandot i matchen och hade i princip allt bollinnehav i inledningen. Det offensiva trycket resulterade i ett gäng hörnor och det var just en hörna som skulle ge gästerna ledningen i matchens åttonde minut. Virgil van Dijk mötte Andy Robertsons inlägg från vänster med en stenhård nick som lämnade Guaita i Palace-målet helt chanslös.

0-1:

Den första kvarten var helt och hållet Liverpools. De var parkerade på offensiv tredjedel och kunde mycket väl ha haft en större ledning då bland annat Alex Oxlade-Chamberlain var nära att näta när han dök upp vid den bortre stolpen efter ett inlägg av Robertson, men avslutet gick i burgaveln.

Efter 20 minuters spel gjorde Palace en snabb omställning som resulterade i ett avslut från nära håll av Mateta, men Alisson höll tätt med en ypperlig reflexräddning. Det visade sig dock att det var offside i ett tidigare skede.

Fabinho fick ett jätteläge att göra 2-0 i den 25:e minuten när Liverpool kombinerade sig in i straffområdet. Roberto Firmino spelade snett inåt bakåt till Diogo Jota som gjorde detsamma till Fabinho som sköt, tyvärr en bra bit över.

I den 32:a minuten kom 2-0-målet. Robertson drev fram mot straffområdet och slog en väl avvägd passning mot den bortre stolpen där Oxlade-Chamberlain var helt ren. Engelsmannen tog ned bollen och satte med ett distinkt avslut bollen i nät.

0-2:

Mot slutet av halvleken hittade Palace lite energi och skapade två fina chanser efter slarvigt passningsspel från Liverpools sida. Alisson visade klassen och spikade igen, vilket gjorde att tvåmålsledningen var intakt när lagen vandrade ut till omklädningsrummen för pausvila.

Palace satte ett hög tempo direkt i den andra halvleken. Inom loppet av några få minuter hade de varit nära att göra ett reduceringsmål två gånger om. Först gick bollen strax utanför stolpen när Olises inspel styrdes av en framrusande Gallagher. Därefter tvingades Alisson till en ny fin räddning när Edouard slog till med ett klackavslut från nära håll.

Hemmalagets fina start på halvleken gav utledning efter tio minuter. Schlupp frispelade Mateta med en utsökt djupledspassning, anfallaren väntade ut Alissons utrusning innan han spelade till Edouard som kunde göra mål i öppen kasse.

1-2:

Efter en timmes spel fick målskytten Oxlade-Chamberlain lämna plats för Takumi Minamino.

Palace anstormning avtog i styrka och det blev en mer kontrollerad matchbild där inget av lagen skapade några målchanser av värde. Med tio minuter kvar att spela jagade de blåröda fortfarande ett kvitteringsmål.

I 83:e minuten hittade Palace in bakom Liverpools backlinje med en längre boll. Olise tog ned den och avslutade med en lobb från distans - Alisson fick sträcka ut rejält för att förhindra en kvittering.

Med bara några få minuter kvar av ordinarie tid tacklades Jota ned av Guaita i straffområdet. Domare Kevin Friend valde först att fria, men efter att ha dubbelkollat situationen på VAR-skärmen dömde han straff. Fabinho klev fram och avgjorde matchen med en säkert slagen straffspark.

1-3:

Det blev sex minuters tilläggstid men Palace lyckades inte skapa något nämnvärt och därmed kunde Jürgen Klopp och Co. fira en trepoängare när Kevin Friend höjde armarna i skyn och blåste av matchen.

Premier League

Crystal Palace - Liverpool 1-3 (0-2)

Målen: 0-1: (8) Van Dijk (Robertson), 0-2: (32) Oxlade-Chamberlain (Robertson), 1-2: (55) Edouard (Mateta), 1-3: (89) Fabinho

Domare: Kevin Friend