​– Jag hade blivit gladare än honom!

Bild till nyheten ​– Jag hade blivit gladare än honom!
Virgil van Dijk går som många andra och väntar på att Joel Matip ska näta efter en av hans karaktäristiska dribblingsräder.

Joel Matip har varit i exceptionellt bra form denna säsong och har i konkurrens med Ibrahima Konate och Joe Gomez gjort platsen bredvid Virgil van Dijk i mittlåset till sin.

Utöver utomordentliga defensiva prestationer har Matip imponerat med sina kvaliteter på offensiv planhalva. När Liverpool har ett kontrollerat anfallsspel drar mittbacken ofta iväg på en dribblingsräd, många gånger lyckas han slå ett par spelare innan han släpper vidare bollen eller stoppas upp precis innan ett skottläge.

Matips dribblingar har inte gått obemärkt förbi, på sociala medier flödar berömmet, men kanske framför allt förhoppningarna, om att han en gång ska nå hela vägen och dunka bollen i mål. Det känns som att hela det röda twitterflödet håller andan varje gång den gänglige mittbacken sätter av, redo att brista ut i vilt firande.

Även i spelartruppen finns det de som hoppas lite extra på att Matip ska få näta. Virgil van Dijk är en av dem.

– Jag hade blivit gladare än honom! Jag har sagt åt honom många gånger att han borde försöka, säger Van Dijk till Liverpoolfc.com.

– Hans dribblingar är otroliga, han är modig nog att försöka och kan hålla bollen väldigt nära fötterna. Det är en kvalitet han besitter. Om han gör ett sådant mål så skulle jag bli väldigt glad för hans skull. Jag har sagt till honom att om han tror på sig själv lika mycket som jag tror på honom så kommer det att bli riktigt bra.

Här kan du se några av mittbackens offensiva räder.

För Van Dijk och Co. är nästa uppgift en match mot Crystal Palace på Selhurst Park.

– Det är alltid ett tufft ställe att spela på enligt mig. Det har aldrig varit lätt när de har supportrarna i ryggen, det är en liten arena. Det är intensivt. Jag förväntar mig ingenting annat på söndag, säger nederländaren.

– Vi vill fortsätta framåt, bygga momentum. Att få med oss resultat är det allra viktigaste. Det kommer att bli en tuff utmaning men vi borde se fram emot den eftersom det kan vara ännu ett steg mot det vi hoppas uppnå.

– Om man tittar ovanför oss (i tabellen) har Manchester City gjort det otroligt bra, de är ett fantastiskt lag och det kommer att bli svårt att komma ikapp. Men det enda vi kan göra är att fokusera på den match som väntar, det är ingen vits med att tänka för mycket på hur det går för de andra lagen. Vi är fullt fokuserade på oss själva och det vi måste göra.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer