– Kelleher spelar finalen

Bild till nyheten – Kelleher spelar finalen
Jürgen Klopp har redan bestämt sig för vem som kommer att vakta Liverpools mål i Ligacupfinalen mot Chelsea.

Caoimhin Kelleher stod för en mycket stabil insats i den avgörande semifinalen mot Arsenal. Med ett par fina räddningar, kontrollerade utrusningar och lugn med bollen vid fötterna bidrog han till det faktum att Liverpool ska till Wembley 27 februari.

I en intervju efter matchen konstaterade Kelleher att han inte vet om det blir han som får spela finalen mot Chelsea, men nu har han fått sitt besked.

Jürgen Klopp fick på den andra delen av presskonferensen en fråga om vem av målvakterna som kommer att starta.

– Caoimhin kommer att spela, om han är skadefri, meddelade han.

Kelleher fick lämna plats åt Alisson i den första semifinalen, men det var bara en engångsföreteelse då brassen behövde speltid efter isolering till följd av att ha testat positivt för Covid-19.

– Jag kände att jag behövde förklara för Caoimhin varför han inte spelade. Vanligtvis gör jag inte det, det är inte så att jag förklarar för honom varför han inte spelar varje match i Premier League, men eftersom detta är hans turnering så gjorde jag det, fortsatte Klopp.

– Jag gillade Caoimhins svar. Det var inte "jag förstår", det var "va, varför?", så han mognar på alla områden. Han är precis den målvakt vi önskar oss. 

– Som manager måste man ta hänsyn till många saker. Vi menar att Caoimhin är en fantastisk målvakt. Inte en bra målvakt, en fantastisk målvakt. Vi vill behålla honom. För att göra det måste vi se till att han får spela matcher. Det pratar vi om inför säsongen. Därefter handlar det om att prestera och han har visat att han förtjänar förtroende. 

Klopp ger målvaktstränare John Achterberg beröm för hur han arbetat med Kelleher.

– När jag kom hit var det inte alla i klubben som tänkte att Kelleher skulle vara nästa stora målvakt. Men det var en som gjorde det och det var John. Nu är vi här. Han är en målvakt som hade varit väldigt dyr att köpa. Så nu har vi världens bästa målvakt och dessutom en som är riktigt bra.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer