Senaste nytt inför Palace

Bild till nyheten Senaste nytt inför Palace
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför söndagens bortamatch mot Crystal Palace. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om vikten av att ta sig till final:

– Det är bästa möjliga scenario. Vi ville gärna ta oss dit, vi visste att vi stod inför en tuff uppgift mot Arsenal, men trots svåra förutsättningar lyckades grabbarna göra någonting riktigt bra. 

– Det var många glada miner på arenan och i omklädningsrummet, musiken spelades på hög volym, grabbarna ville verkligen detta. 

– Det enda problemet är att vi har sex matcher eller så innan finalen, så vi måste lägga det lite åt sidan även om vi ska behålla den härliga känslan. Det kändes bra, det är inte lätt att vinna borta mot Arsenal. Att göra det på det sättet är att gå den tuffa vägen, men vi är Liverpool och vi är vana vid att göra det.

Om hur Diogo Jota utvecklats till en världsklassanfallare:

– Genom hårt arbete. Om man inte har grunderna kan man inte.. ingen kan utföra mirakel. Diogo var redan fantastisk när han kom hit, men för en anfallare hjälper det att spela i ett lag som har lite mer bollinnehav. Spelarna runtomkring hjälper, men igår fick han göra mycket arbete själv, även om passningarna var bra, särskilt den andra från Trent, så hade han mycket kvar att göra.

– Diogo är en imponerande person, en mogen ung man. Han älskar fotboll, han älskar att träna. Det hjälper. Han har haft tid att anpassa sig till vårt sätt att spela också, så jag är väldigt glad för hans skull. Om man besitter dessa kvaliteter är det härligt om man kan visa upp dem.

Om Crystal Palace:

Senaste bortamatchen slutade med en 7-0-seger för The Reds.

– Var det verkligen senaste gången vi var där? Wow. Det var en sällsynt dag, vi gjorde i princip mål på varje chans. Vi förväntar oss inte samma typ av match igen.

– De har utvecklats under Patrick (Vieira). De har inte förändrat så mycket rent formationsmässigt, men de är ett riktigt bra lag. Jag har alltid gillat de offensiva spelarna i Palace med Townsend, Zaha, Benteke, Ayew, nu Edouard. Gallagher är väldigt energisk och hjälper alla sina lagkamrater.

– Jag har inte sett 20 av Palaces matcher, men jag har sett ett par stycken där de kunnat fått med sig ett bättre resultat än ett kryss eller förlust.

Om vad finalplatsen betyder för stämningen i laget:

– Det hade varit underbart om man kunde flyga fram hela vägen till en final. Men igår flög vi fram, efter matchen var grabbarna på riktigt bra humör. Det ger oss självförtroende, det har pratats mycket om oss och om vilka spelare som inte är tillgängliga.

– Vi är glada över att vi kunde leverera den match vi gjorde. Vi mår bra nu, men vi måste hitta en annan känsla inför söndagens match, man får ingenting gratis av Palace. Vi måste hitta krigarinställningen igen. Vi är inga barn som firar den här segern i fyra veckor, vi tar med oss känslan och förhoppningsvis kan vi använda den, men vi måste vara aggressiva och ge allt. 

– Det är vad jag tänker på, inte så mycket på hur vi ska behålla känslan till finalen om fyra veckor. 

Om Fabinhos fina form:

– Det var inte som att vi tänkte att han skulle komma tillbaka direkt efter Covid och flyga fram, alla behöver lite tid, även om man inte har symtom så är det saker som inte riktigt är desamma, vi har inte riktigt någon kunskap om det, men det kanske kommer mer information om det under de kommande åren.

– Men ja, han var otrolig igår. Antalet bollar han vann, sättet som han försvarade på, det var en riktigt bra match. Två andra spelare som nyligen kom tillbaka, Virg och Trent, de gjorde också toppeninsatser. Det hjälper oss.

Om hur högt han rankar Caoimhin Kelleher:

– Han är andramålvakt i Liverpool, jag tror inte man kan rankas särskilt mycket högre än så. Vi är mer än nöjda med honom. Han är ett Achterberg-projekt, där det hänt mycket sedan jag kom hit och såg honom för första gången, en tanig grabb från Irland. Han stod i det stora målet och man tänkte att de kunde ta ett tag innan han fyllde det, men sedan dess har han tagit enorma kliv och idag är en han högklassig målvakt. 

– Han är lugn, bra med bollen och för fantastiska räddningar. Han njuter av att jobba med John, Jack, Taffa och de andra målvakterna. Vad är bättre än att lära av den bästa målvakten i världen? Vi är mer än glada över att ha honom här.

Om att supportrarna får resa till Wembley:

– Det är fantastiskt. Det var ett tag sedan vi var i en sådan situation. Jag är inte i rätt fas för att tänka på finalen nu, men när du frågar mig, det kommer att vara fantastiskt. Arenan kommer att vara röd och blå, det är bra med tydliga skiljelinjer, det kommer att bli en spännande match mellan två bra lag.

Om Curtis Jones:

– För att vinna en tuff match gäller det att många spelare gör det riktigt bra. Curtis var riktigt bra, han har varit det i de två senaste matcherna. Jag har känt honom länge nu, jag är ett av hans största fan. Jag minns första gången jag såg honom på Melwood, jag tittade ut från mitt kontor och tänkte "wow". Min nästa fråga var hur gammal han var, jag tror att han var 15 år då, men det var tydligt hur talangfull han var.

– Talanger måste jobba hårt, vilket han gör. Talanger måste lära sig spelet, vilket han gör. Ibland behöver han en liten push och om hans respons ser ut så här kan han få det oftare. Återigen, vi kunde inte ha vunnit utan riktigt bra individuella prestationer.

Om bytet av Joel Matip:

– Nej, det var inte taktiskt. Han var riktigt bra, men vi kände att någonting inte var hundraprocentigt. Vi hade Joe och Ibou på bänken så vi utnyttjade det genom att göra bytet. 

Om skadeläget:

– Ox löptränade igår, men jag vet inte exakt vad det innebär för dagens träning. Det vore bra om han kunde träna med oss innan matchen. 

– Vi fick ett par smällar igår, Parteys tackling på Fabinho var rejält tuff, men jag har inte hört någonting, vilket ofta är positivt. 

Om Harvey Elliott:

– Det är fantastiskt att ha honom tillbaka. Jag har ett fint kontor med bra utsikt över träningsplanerna och när Harvey gjorde sin rehabilitering kunde jag se honom kanske fem gånger. Jag blev exalterad redan då och det är härligt att ha honom tillbaka.

– Han har varit borta länge så vi kan inte stressa fram någonting, men det såg ut som att han skulle kunna spela omedelbart. Vi fick hålla tillbaka för att inte ta med honom, men efter landslagspausen bör han vara redo.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer