– Det grabbarna gjorde var speciellt

Bild till nyheten – Det grabbarna gjorde var speciellt
Jürgen Klopp var sprudlande glad när han mötte pressen efter segern mot Arsenal som innebär att Liverpool ska spela Ligacupfinal mot Chelsea.

Jürgen Klopp fick se sitt lag säkra en finalplats efter ett mål av Diogo Jota i vardera halvlek mot Arsenal. Detta hade tysken att säga på sin presskonferens efter matchen:

Om lagets, och framförallt Alexander-Arnolds, insats:

– Jag måste nog se om matchen men han var otrolig. Men jag såg många otroliga prestationer ikväll. Det var en viktig match mot ett riktigt starkt Arsenal. Med de problem vi har hade vi inte så många möjligheter till förändringar. Det grabbarna gjorde var riktigt speciellt. 

– Inledningarna på de båda halvlekarna var nog Arsenals perioder, de var aggressiva och raka i sitt spel. 

– Så vi behövde anpassa oss till matchen men vi lyckades lugna ned det och från en viss punkt i båda halvlekarna kontrollerade vi matchen och spelade riktigt bra, dessutom gjorde vi fantastiska mål.

– Det första målet kan man nog kalla för ett lagmål även om Diogo behövde göra ganska mycket innan avslutet, men Trents positionering och passning till Diogo, det är svårt att försvara mot. Det andra målet, jag tror inte att det var så många på arenan som såg att Diogo var fri, men Trent såg det, och sedan var det ett bra avslut. 

– Vi försvarade bra, det är svårt att hantera de längre bollarna som Arsenal slår bakom ytterbackarna, särskilt med snabbheten de har i Saka och Martinelli. 

Om hur mycket han vill vinna turneringen:

– Vi ska spela en final och då är det ganska troligt att man möter ett riktigt bra lag, vilket är fallet för oss. Oavsett vad så ville vi ta oss dit och lyckades med det. Wembley är en speciell plats. Vi har många matcher att spela innan dess så vi får se hur läget är då. 

– Men vi har gett allt i den här turneringen med en önskan om att gå vidare. När man är i en final.. det finns ingen anledning att spela en final om man inte vill vinna. Vi vill vinna, men vi vet hur tufft det kommer att bli.

Om varför turneringen är så viktig för laget denna säsong:

– Det handlar alltid om vilken tid på året det är, vilka spelare som är tillgängliga, hur många matcher man har spelat. Jag kan inte bara välja ett lag. Man måste ta många faktorer i beaktning, vilket vi alltid har gjort. Men man behöver också lite tur i vissa lägen för att ta sig vidare, det har vi inte haft innan.

– Vi har alltid haft ganska tuffa lottningar ganska tidigt där vi inte kunde ställa upp med det lag som spelat i Premier League tre dagar tidigare. Jag menar inte att vi alltid haft otur, men det har funnits stunder då man tänkt: "OK, en bortamatch mot Chelsea är inte den lättaste lottningen." 

– Vi vill vinna allt, det har vi sagt många gånger. Nu är vi i final, men det innebär inte att vi vunnit den. När vi åker dit i slutet av februari kommer vi att ge allt, men tyvärr gäller det nog motståndarna också.

Om Jota:

– Hans mentalitet i kombination med hans kvaliteter var anledningen till att vi värvade honom. Det är härligt att se honom i våra färger. Han gjorde två mål ikväll och är otroligt viktig för oss. Han är i bra form och förhoppningsvis kan det fortsätta så i lång tid framöver.

Om Andy Robertson är Europas bästa vänsterback:

– Enligt mig, ja, men jag vet inte om det är viktigt. För mig är han det, helt klart. Han är en fantastisk spelare, även han har en kombination av mentalitet och kvalitet som gör honom speciell. När han har bollen ser man hans kvaliteter men i defensiven ser man också att han vill göra allt han kan. Det är där han utvecklats allra mest sedan han kom från Hull, han var en stor talang men vi var inte helt nöjda med defensiven. Men han har blivit mycket bättre och är nu komplett.

– Båda våra ytterbackar är uppenbarligen ganska duktiga. Att vi har den typen av spelare på flera positioner är anledningen till våra framgångar, vi kanske inte varit så framgångsrika som folk vill, men vi har spelat fin fotboll och anledningen till det är att detta är en fantastisk grupp av spelare.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer