​Rapport: Vidare till final!

Bild till nyheten ​Rapport: Vidare till final!
Liverpool kommer att resa till Wembley för att spela Ligacupfinal mot Chelsea, detta efter att ha besegrat Arsenal med 2-0. Diogo Jota och Trent Alexander-Arnold visade vägen för The Reds genom att kombinera med varandra till lagets bägge mål.

Arsenal satte rejält hög press i inledningen vilket utmynnade i ett ypperligt frisparksläge i den femte minuten. Alexandre Lacazette klev fram och skruvade den mot krysset, men Caoimhin Kelleher hann precis dit och styrde bollen i ribban och ut.

Liverpool hade stora problem att hantera Arsenals energi och tvingades gång efter annan försvara mot en rapp offensiv då de inte kunde få kontroll på bollen på offensiv planhalva under de första tio minuterna.

Efter en knapp kvarts spel hade Joel Matip en boll i nät efter en hörna från vänster, men mittbacken stod i en tydlig offsideposition och målet ogiltigförklarades.

I den 20:e minuten lyckades Liverpool kombinera sig igenom den högra pressen när Roberto Firmino på ett fint sätt klackade bollen till Trent Alexander-Arnold som spelade upp till Diogo Jota. Portugisen satte fart mot straffområdet, vek in, utmanade försvararna och avlossade ett skott mot den första stolpen. Det var en oren träff men den ställde Ramsdale i Arsenal-målet och matchens första mål var ett faktum!

0-1:

Martinelli såg ut att få en jättechans till en kvittering efter en knapp halvtimme när han löpt sig loss efter vänsterkanten och tagit sig in i straffområdet, men precis när han skulle avsluta dök Fabinho upp med en perfekt tajmad brytning.

Liverpool tog kontroll på matchen under den sista kvarten av halvleken vilket tillät dem att hålla bollen inom laget under längre perioder, något rejält offensivt tryck var det dock aldrig tal om innan pausvilan.

Till den andra halvleken ersattes Joel Matip av Ibrahima Konate.

Halvlekens första målchans skapades av Arsenal när Sambi Lokonga hittade in till Lacazette bakom gästernas backlinje, anfallaren kom i princip fri mot Kelleher men med en vilt jagande Andy Robertson i ryggen stressade han fram ett avslut som gick högt över.

I den 51:a minuten stod Jota för en fin aktion efter vänsterkanten och spelade bollen snett inåt bakåt till Kaide Gordon som fick ett jätteläge att utöka sitt lags ledning, men skottet gick en bra bit över ribban.

Sex minuter senare var Liverpool återigen nära att hitta nätet. Konate nådde högst på en hörna från höger men Arsenal räddades av stolpen.

I den 63:e minuten gjorde Jürgen Klopp sitt andra byte när Takumi Minamino kom in istället för Gordon.

Matchen böljade lite fram och tillbaka utan att de där riktigt sylvassa målchanserna skapades av något av lagen, Martinelli var Arsenals största hot men Liverpool hade ändå kontroll på tillställningen.

Med kvarten kvar kom James Milner in från bänken. Jordan Henderson fick lämna plats.

Strax efter bytet satte Jota sitt andra mål för kvällen. Alexander-Arnold slog en utsökt passning till den djupledslöpande portugisen som tog ned bollen på bröstet och överlistade Ramsdale. Firandet kom dock av sig av en höjd flagga från linjemannen - men en VAR-check visade att målet skulle godkännas och Liverpool kunde fira en 2-0-ledning.

0-2:

Neco Williams fick komma in i spel med sju minuter kvar av matchen. Walesaren ersatte Roberto Firmino. Minamino tog plats centralt i offensiven medan Williams tog rollen som högerytter.

I matchens sista ordinarie minut blev inbytte Thomas Partey utvisad då han drog på sig ett andra gult kort efter en ful stämpling på Fabinho.

Arsenal var helt uppgivna i slutskedet av matchen Liverpool kunde utan problem hålla tätt bakåt och säkra en 2-0-seger som tar dem till final på Wembley där Chelsea kommer att stå för motståndet.

Ligacupen, semifinal 2 (0-0 från första matchen)

Arsenal - Liverpool 0-2 (0-1)

Målen: 0-1: (20) Jota (Alexander-Arnold), 0-2: (78) Jota (Alexander-Arnold)

Domare: Martin Atkinson