Ska strama upp regelverket

Bild till nyheten Ska strama upp regelverket
Hittills har 21 Premier League-matcher blivit uppskjutna av olika anledningar den här säsongen. Nu meddelar Premier League att man ska strama upp regelverket för vad som krävs för att få matcher uppskjutna och att nya riktlinjer förväntas i nästa vecka.

I samband med osäkerheten för Omikron-varianten i början av december ändrade Premier League sitt regelverk kring vad som kunde ligga till grund för att man skulle få en match uppskjuten. Tanken var säkert god och fokus skulle ligga vid att lag som inte kom till spel på grund av covid-utbrott skulle få chansen att skjuta upp matcher. 

Då riktlinjerna dock innehöll en hel del punkter som gav utrymme för tolkningar har flera lag fått matcher uppskjutna snarare för vanliga skador, spelare på landslagsuppehåll eller andra typer av manfall. Och inte uteslutande på grund av sjukdomsfall, som den initiala tanken var. 

Boris Johnson presenterade igår i Parlamentet också nya riktlinjer om att Omikron-varianten inte längre bör ses som så farlig som först befarat och redan nästa vecka kommer landet exempelvis att släppa på munskyddskrav, begränsade deltagarantal vid vissa typer av evenemang och uppmaningen om hemarbete. 

Det planeras också för att man helt ska slopa sina inreseregler och att även de som testat positivt för covid-19 inte längre behöver isoleras. 

Kombinationen av dessa faktorer gör också att Premier League nu väntas presentera nya riktlinjer för hanteringen av eventuella smittoutbrott i klubbarna och framförallt vilka krav som ställs för att lag ska tvingas genomföra matcher. TV-bolagen är redan frustrerade och ligan vill inte riskera att ha fler matcher som läggs på hög. 

I ett uttalande under gårdagen meddelade Premier League att man kommer att "se över regelverket tillsammans med klubbarna då det blivit en nationellt ny bild på sjukdomen samt att antalet coronafall i klubbarna kraftigt minskat". 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer