– Hoppas de blir med på försäsongen

Bild till nyheten – Hoppas de blir med på försäsongen
Pep Lijnders fortsätter att understryka vikten av klubbens akademi och lyfter fram tre unga talanger som han hoppas ha med i A-truppen till sommarens försäsong.

Jürgen Klopp och Pep Lijnders pratar ofta om hur viktig akademin är för klubben och de räds inte att ge de unga spelarna som visar framfötterna en möjlighet till träning och spel med A-laget. 

– Enligt mig borde en tränare bedömas mycket mer baserat på de unga spelare han släpper fram, sa Lijnders på den andra delen av presskonferensen inför Arsenal.

– Jag tror verkligen på vårt projekt när jag följer akademin. Igår spenderade jag förmiddagen på akademin där jag pratade med tränarna och Alex (Inglethorpe, huvudansvarig för akademin). 

– Man försöker värva spelare, men vi "värvar" många spelare. Mot Brentford, vem var vår bästa, eller åtminstone en av våra bästa spelare? Curtis Jones. Men han var aldrig en värvning, så ingen ser honom som det.

– Men det tog lång tid för oss att forma och utveckla honom, att ge honom chansen. I slutändan har vi fått en riktigt duktig spelare.

Lijnders har ett förflutet i akademin där han innan han tog steget upp till Klopps assisterande fyllde den sammanlänkande roll mellan akademin och A-laget som Vitor Matos har idag. I somras fick en handfull unga talanger, exempelvis Kaide Gordon och Tyler Morton, chansen att träna med A-laget under hela försäsongen, ett viktigt steg på vägen mot de chanser de fått att spela för laget under säsongen.

Klopps högra hand har redan identifierat en trio av talanger som är aktuella för samma resa inför nästa säsong.

– Vi har många "värvningar" i våra unga spelare. Igår spelade U18 mot Burnley i FA Youth Cup. Bobby Clark, Luke Chambers och Stefan (Bajcetic), de stack ut!

– Jag hoppas de blir med på försäsongen. Det är ett viktigt steg att vara med på försäsongen där de får fyra eller fem veckors träning med oss, då kan de förstå exakt hur vi vill göra saker och ting.

– Just nu har vi självklart Kaide Gordon med oss, som har mål i sig samtidigt som han kan skapa saker i en mot en-situationer och med kombinationsspel. 

– Vi tittar alltid på vår akademi, många ikoniska spelare kom därifrån, många av de bästa spelarna i Liverpool Football Clubs historia kom därifrån. Vi fortsätter att visa det. Jag tycker att en tränare borde bedömas mycket mer efter den förmågan om jag ska vara ärlig.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer