– Vi hade bra kontroll på matchen

Bild till nyheten – Vi hade bra kontroll på matchen
Jürgen Klopp var mycket nöjd när han mötte pressen efter 3-0-segern mot Brentford.

Liverpool tog över andraplatsen i Premier League genom att besegra Brentford med 3-0 hemma på Anfield. Den fina prestationen och tre inkasserade poäng gjorde att det var en glad Jürgen Klopp som höll presskonferens efter matchen. 

Detta hade han att säga:

Om Minaminos insats:

Takumi Minamino kom in från bänken och nätade. Ett perfekt sätt att fira vad som är hans födelsedag.

– Dagen startade i princip med födelsedagssång på alla möjliga språk, det var härligt. Taki fick en boost av det redan innan matchen.

– Sedan kom han in från bänken, var involverad i mycket och gjorde ett mål som var viktigt för både honom och för oss. Väldigt viktigt. Taki är inne i en bra period.

Om Minaminos comeback från skada:

– Det har gått ett tag nu. Självklart stör skador rytmen och allt sådant. Han spelade 90 minuter förra matchen och kom in från bänken idag. Det är bra för hans rytm. Det var matcher torsdag och söndag, det är inte lätt efter att ha varit skadad, så det var därför han inte startade idag. Som sagt, han är inne i en bra period.

Om firandet efter matchen var ett tecken på lättnad efter ett bra resultat och en boost inför torsdagens returmöte med Arsenal:

– Både och. Måste jag skilja på dem? Det är obekvämt att möta Brentford. Som hemmalag, om man vill vinna matchen så vill man kontrollera den. Att kontrollera den här matchen var särskilt svårt, det kändes som att bollen var uppe i luften i 20 minuter idag och det var så många dueller: nickar, nickar, nickar, nickar. 

– Det krävs rätt inställning i dessa lägen för att hantera det. Man måste ta ned bollen på marken och spela, det är tufft, det är därför jag är glad.

– Jag visste redan innan att det skulle bli tufft att möta Brentford, men vi gjorde det bra, det är därför jag är så glad. I halvtid visade vi grabbarna tre situationer där vi gjort det riktigt bra i den första halvleken. Jag tror vi hade kunnat visa fler, men vi visade tre situationer där vi spelade som vi vill göra. 

– Sedan gjorde vi mål på en fast situation, det var positivt med tanke på att de fasta situationerna mot Arsenal var riktigt dåliga. Idag var de bra och vi bör fortsätta så. Utöver en period i andra halvlek när de vågade ta lite mer risker så kontrollerade vi matchen och gjorde fina mål. Jag är nöjd.

– Det är inget konstigt att det är bra för självförtroendet att vinna. Men jag tror inte vi haft problem med självförtroendet. Vi kan stänga ute mycket av snacket utifrån. Vi visste vad som gick snett mot Arsenal men de utifrån pekade på uppenbara saker som att vi saknade några spelare, världsklasspelare förresten. Vi visste redan det så vi behövde inte läsa det, vi kunde fokusera på oss själva istället.

Om han måste "turn doubters to believers" i titelracet:

– Ja, men om man kunde göra något sådant hade vi inte gjort det öppet. Vi behöver inte övertyga någon utifrån att tro. Om de vill tro så kan de tro. Jag tror att vi har folk med oss, de vill njuta av resan, de är lika redo som vi är. 

– Det här är inte rätt läge att prata om en titelstrid. Jag vet inte exakt hur många poäng det handlar om, är det elva med en match mindre spelad? I en normal värld händer ingenting mer, men vad är normalt idag? Vi ska försöka göra vårt. Det andra kan vi inte påverka.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer