​Rapport: Komfortabel trepoängare

Bild till nyheten ​Rapport: Komfortabel trepoängare
Liverpool var långt ifrån briljanta när Brentford kom på besök till Anfield, men de stod för en stabil insats och kunde räkna hem tre viktiga poäng efter mål av Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain och Takumi Minamino.

Det var inget vidare tempo i inledningen av matchen, men Liverpool tog snabbt kommandot, parkerade på offensiv planhalva och satte tryck med ett gäng hörnor.

Liverpool gjorde en godkänd första kvart där ändå hotade med lite halvfarliga inlägg och något skott från distans. Några riktigt heta målchanser var det dock inte tal om.

I den 22:a minuten kom The Reds mycket, mycket nära ett ledningsmål. Efter en hörna från höger damp bollen ned till Virgil van Dijk, men bollen räddades precis på mållinjen genom en snygg benparad av Fernandez i Brentford-målet.

Brentford gjorde ett bra defensivt jobb och lyckades stå pall mot Liverpools ständiga anfallsförsök. De hade dock knappt haft ett eget anfall efter en halvtimmes spel då de hade stora problem med att spela sig ur de rödas press.

Mot slutet av halvleken slarvade Liverpool i uppspelsfasen vid upprepade tillfällen vilket gav Brentford ett par halvchanser, dessutom försvann deras momentum i det offensiva spelet och matchen jämnades ut under några minuters tid.

Det blev tillslut en hörna som skulle leda till ett ledningsmål för Liverpool. Trent Alexander-Arnold svingade in en hörna från vänster som studsade förbi ett kluster av spelare och nådde hela vägen fram till Fabinho som vid den bortre stolpen kunde nicka in 1-0.

1-0:

Efter en relativt intetsägande inledning på den andra halvleken kunde Mbeumo sånär kvittera för sitt Brentford när han i den 58:e minuten tog emot ett instick i straffområdet och avslutade, men skottet gick precis utanför Alissons högra stolpe.

Några minuter senare var det Liverpools tur att vara nära att göra mål. Alexander-Arnold vann boll och tog sig in i straffområdet där han stoppades upp av två försvarare, men bollen studsade till Diogo Jota som sköt på ett, stolpen räddade dock Brentford från att hamna i ett tvåmålsunderläge.

Jota skulle något senare få en ny chans att näta. Roberto Firmino slog en djupledspassning och Jota tog sig förbi Pontus Jansson vilket gjorde att han kom fri mot målvakten. Avslutet lämnade dock mycket att önska då det räddades tämligen enkelt.

Liverpools tryck gav utdelning i 69:e minuten. Andy Robertson slog ett fint inlägg mot den bortre stolpen där Alex Oxlade-Chamberlain kastade sig fram och nickade in 2-0.

2-0:

Strax efter målet satte sig Oxlade-Chamberlain i gräset och grinade illa. Efter en tids behandling haltade han av planen och ersattes av Takumi Minamino.

Inhoppande Minamino skrev omedelbart in sig i målprotokollet. Firmino tvingade med aggressiv press fram ett bolltapp i straffområdet och kunde sedan ge Minamino ett helt öppet mål och 3-0 var ett faktum. Direkt efter målet fick Firmino lämna plats för James Milner.

3-0:

Det blev en speciell eftermiddag för 17-åriga Kaide Gordon som i den 82:a minuten ersatte Diogo Jota och därmed gjorde debut i Premier League.

Eftermiddagen kunde ha blivit än mer speciell för Gordon som i slutminuterna kom helt fri mot Fernandez, den unge anfallaren fick dock inte alls till sitt avslut som gick rakt på målvakten.

Liverpool spelade av matchen på ett betryggande sätt och glädjas åt tre nya poäng in på kontot.

Premier League

Liverpool - Brentford 3-0 (1-0)

Målen: 1-0: (44) Fabinho (Alexander-Arnold), 2-0: (69) Oxlade-Chamberlain (Robertson), 3-0: (77) Minamino (Firmino)

Domare: Jonathan Moss