– En möjlighet för andra att kliva fram

Bild till nyheten – En möjlighet för andra att kliva fram
I matchprogrammet inför matchen mot Brentford skriver Jürgen Klopp om hur Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keitas frånvaro innebär en fantastisk chans för andra spelare i truppen.

"Vi är inne i en period nu när vi spelar matcher medan tre spelare är iväg och spelar de Afrikanska mästerskapen," inleder Jürgen Klopp sin text i matchprogrammet.

"Först och främst önskar jag dessa tre spelare, Sadio, Naby och Mo, all lycka när de spelar i den fantastiska turneringen. När jag skriver detta har alla spelat sina första gruppspelsmatcher med olika framgång. Sadio och Naby vann medan Mo tyvärr hade en mer frustrerande eftermiddag."

"Vi alla följer matcherna på TV och som lag håller vi på alla tre när deras respektive länder är i spel. När dessa ord publiceras kommer matchen redan ha spelats, men Senegal mot Guinea innebär en lite annorlunda känsla inför. Förhoppningsvis slutar det 3-3 med ett varsitt hattrick från våra grabbar!"

"Med handen på hjärtat vill jag säga att jag hade älskat om en av dem gick hela vägen och blev mästare. Jag vet vad det betyder för dem. Jag hoppas att de njuter av varje sekund av turneringen."

"För oss innebär det att vi måste spela utan dem innan de är tillbaka. Men det är helt okej. Det är en fantastisk möjlighet för andra spelare. Det är så vi ser på det."

"Det är ett ämne som jag ofta har pratat om men det är sant att hela truppen har en viktig roll att spela om man vill vara framgångsrik. Vi ser det aldrig som att några är förstaval. Det handlar om rätt lag för rätt match."

"Detta är en intensiv period och varje spelares bidrag kommer att vara viktiga om vi vill få med oss de resultat vi vill ha."

"Varje sekund i varje match är en möjlighet för oss om vi ser det på rätt sätt. Vi kan inte slappna av och kan inte tappa fokus. Vi måste vara redo för allt i varje moment."

"Kvaliteten som våra motståndare besitter är för hög för att vi inte ska vara på vår högstanivå hela tiden."

"Dessa ord gäller Anfield också, men jag vet att mina spelare och supportrarna inte behöver påminnas om det. Jag förstår att tidiga avsparksmatcher i januari inte alltid är de mest berömda när det gäller att producera magi, men de kan bli det om vi har rätt inställning. Det är så vår historia har sett ut under de senaste åren. Vi skriver vår egen historia, tillsammans."

"Supportrarnas betydelse är lika stor idag som under en match i Europa. Det är faktiskt en av mina favoritsaker med vår klubb: hur kunniga och klarsynta våra supportrar är. De kan känna när vi behöver dem."

"Idag är en sådan dag. När Anfield är på tå spelar det ingen roll vilken tid på dagen det är eller om strålkastarna är tända eller ej. Det är den bästa energikällan i idrottsvärlden."

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer