Kalla fakta inför Arsenal

Bild till nyheten Kalla fakta inför Arsenal
Om Takumi Minamino hittar nätet mot Arsenal lyckas han med en bedrift som endast fyra Liverpoolspelare lyckats med tidigare. Här följer intressant fakta inför kvällens match.

Takumi Minamino har gjort mål i sina tre senaste Ligacupmatcher. Skulle han göra mål ikväll blir han blott den femte Liverpoolspelaren någonsin att näta i fyra raka matcher i turneringen. De enda som lyckats med detta tidigare är Kenny Dalglish, Ian Rush, Steve McMahon och Vladimir Smicer.

Japanens första mål för Liverpool kom mot just Arsenal när de båda lagen möttes i Community Shield 2020. 

De två senaste matcherna i Ligacupen mellan Liverpool och Arsenal har avgjorts på straffar. I ligaspelet har The Reds vunnit sex raka mot Londonlaget på hemmaplan.

Liverpool har spelat 21 Ligacupmatcher under Jürgen Klopps tid i klubben. På dessa matcher har tysken använt sig av 78 olika spelare, den senaste att få chansen var Billy Koumetio mot Leicester i förra rundan.

The Reds har endast förlorat två av de senaste 39 matcherna, samtliga turneringar inräknade. Förlusterna har kommit mot West Ham och Leicester.

Detta är första gången som Liverpool möter ett och samma lag i Ligacupen i tre raka säsonger. 

Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain och Takumi Minamino är de enda spelarna som startat samtliga av Liverpools Ligacupmatcher denna säsong. 

Arsenals Eddie Nketiah har visat prov på målform i Ligacupen. Denna säsong har han gjort fem mål i turneringen.

Arsenal har vunnit fem av sina 12 bortamatcher denna säsong. Sex av matcherna har slutat i förlust. De kommer till Anfield med en 1-0-förlust mot Nottingham Forest i FA-cupen i ryggen. 

Dagens domare, Michael Oliver, har dömt sex matcher mellan lagen, på dessa matcher har Liverpool tagit fyra segrar och kryssat två. Oliver var domare när de båda lagen möttes i november i Premier League, då vann The Reds med 4-0.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer