– Hade varit fantastiskt att vinna

Bild till nyheten – Hade varit fantastiskt att vinna
Curtis Jones är fast besluten om att addera en Ligacuptitel till sin meritlista.

Ligacupens rykte är inte det bästa och under Jürgen Klopps tid i Liverpool har de inte lagt något vidare fokus på turneringen. Imorgon ska de dock spela semifinal mot Arsenal och med endast ett hinder kvar till en final på Wembley ser Curtis Jones en ypperlig möjlighet till att ta hem ännu en titel.

– Jag har varit med och kämpat om titlar i Premier League, Champions League och klubblags-VM, så om jag kan vinna den här också vore det fantastiskt. Jag ska göra mitt bästa för att försöka hjälpa laget att vinna, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Det är en stor möjlighet för oss. Senast vi mötte dem (Arsenal) gjorde vi en bra match. Och senast jag själv fick speltid mot dem slutade det 5-5, det var otroligt. Jag gjorde det avgörande straffmålet på Anfield så vi tog oss vidare.

– Det vore härligt om vi kunde gå ut och göra en bra insats som leder till seger. Arsenal är inne i en bra period, de har ett bra lag, men det har vi också. Det kommer att bli en bra match på Anfield, vi har supportrarna i ryggen, jag känner mig självsäker.

Jones är tillbaka i spel igen efter en tids skadefrånvaro.

– Det känns bra att vara tillbaka. Jag hade en skada som var rätt allvarlig, det var ett problem med ögat. Men för mig kändes allt helt okej, jag kände att jag kunde löpa, att jag kunde träna och spela, men läkarna sa nej, vilket jag fick acceptera.

– Jag kunde bara göra lättare pass på cykeln och stretcha. Jag kunde inte ens vara i poolen. Jag fick vara tålmodig.

Skadan kom i en period då Jones uppvisade fin form och fick mycket speltid.

– Ett av mina mål inför säsongen var att ta mig in i laget, spela, göra mål och assist. Jag gjorde det bra och sedan fick jag ett finger i ögat dagen innan matchen mot Atletic Madrid i Champions League. Sedan var jag borta i sex och en halv vecka. Jag kom tillbaka, tränade två gånger och åkte på Covid. Så det har varit tuffa månader, men nu är jag tillbaka och kan jobba hårt igen, jag är taggad.

– Jag är van bid bakslag. Den värsta skada jag haft var en allvarlig hamstringskada, men det där har fysioterapeuterna sett många gånger. Med den senaste skadan så visste vi ingenting. Vi tog det dag för dag, vecka för vecka. Det var tufft, men nu är jag tillbaka.

– Jag såg på matcherna och var glad eftersom grabbarna gjorde det bra. Sedan fanns det matcher där jag kände att det hade varit perfekt för mig att spela. Men jag väntade tålmodigt och nu är jag tillbaka.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer