– Vi har våra egna bekymmer

Bild till nyheten – Vi har våra egna bekymmer
Arsenal-managern Mikel Arteta är tillbaka från sin andra covid-isolering och har träffat pressen inför den första ligacupsemin på Anfield.

Den första semifinalen var tänkt att spelas på Emirates förra torsdagen, men sköts som bekant upp på grund av den plötsliga smittspridningen i Liverpooltruppen.  

Att det i efterhand visade sig ha handlat om många falska tester var den givna öppningsfrågan på Mikel Artetas presskonferens.

– Det är utom vår kontroll. EFL ansvarar för att checka statusen på varje spelare och besluta om matcher kan spelas eller inte. De beslutade att skjuta upp matchen, så då hade de rätt skäl att göra det, menade spanjoren. 

– Vi litar på att alla test ska vara så trovärdiga som möjligt. Det kommer alltid att vara några procent som blir fel. Men först och främst måste du lita på personerna som utför testerna. Att det görs rätt och att vi har rätt utrustning eller bästa möjliga utrustning och efter det är det svårt att bedöma.

Arsenal kommer från en blytung FA-cupförlust mot Championship-klubben Nottingham i söndags och saknar även spelare på grund av Afrikanska mästerskapen i Kamerun. 

– Läget är extremt ostabilt och osäkert. Jag vet inte vilken situation vi kommer att ha idag eller om det är annorlunda än igår. Jag kan inte gå in i detalj på det. Under den senaste veckan har vi förlorat så många spelare av så många olika orsaker och vi försöker anpassa oss till det. Jag kommer att använda de spelare vi har och göra det bästa av det.

– Några skador, några smittade, några som stuckit till Afrikanska mästerskapen. 

På frågan om hur det blir att möta ett Liverpool utan stjärnduon Salah och Mané svarade han:

– Jag har alltid hopp när jag spelar och kämpar för alla troféer. De har några borta, vi har många borta. Det är som det är. Vi ska åka dit och försöka vinna första matchen och sätta oss i en bättre position inför returen.

Den första semifinalen spelas på Anfield i morgon, torsdag, med avspark kl 20.45. Matchen visas på Viaplay. Returen på Emirates spelas torsdag den 20 januari med samma avsparkstid.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer