Senaste nytt inför Arsenal

Bild till nyheten Senaste nytt inför Arsenal
Jürgen Klopp har mött pressen inför Ligacupsemifinalen mot Arsenal. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Mo Salahs intervju:

– Nu för tiden tycker jag att det är farligt med dessa intervjuer när man inte pratat med spelaren själv. Det vi vet är att vi vill att Mo ska stanna. Dessa saker tar tid, det kan jag inte göra någonting åt. Jag tycker att allt är bra, jag kan inte säga mer. 

– Jag ser positivt på det. Så länge ingenting är genomfört kan vi inte säga någonting om det. Vi har bra samtal.

– Det är så mycket att göra i dessa förhandlingar som även involverar en tredje part i form av agenten. Ingen behöver oroa sig, det är så här det fungerar, det tar tid. Han är en världsklasspelare, en fantastisk kille som gjort otroliga saker för Liverpool och självklart vill vi ha honom kvar. 

Om läget i truppen:

– Trent och Ali tränade igår. Divock Origi och Thiago gjorde det inte. Alla spelare som inte har skador, spelar i de Afrikanska mästerskapen eller testat negativt är tillgängliga. 

– Harvey Elliott ser lovande ut ute på planen, han har inte tränat med laget ännu, men det dröjer nog inte allt för länge. Det ser riktigt bra ut. 

– Robbo fick en liten smäll mot Shrewsbury men han är OK.

Om Kaide Gordon:

– Kaide finns alltid i våra tankar, han gjorde en fantastisk försäsong, men hade sedan en liten formdipp, vilket är normalt i hans ålder, så han har spelat mest med U23. Han är en fantastisk talang och så länge han är skadefri finns han alltid i våra tankar. Den senaste matchen hjälpte honom mycket eftersom han fick känna av seniorfotbollen och känslan av att han kan hantera det.

Om att spela unga spelare:

– I matchen mot Shrewsbury hade vi inga andra alternativ. Bobby kunde inte starta, Taki kunde inte starta. Kostas var nog den enda seniorspelaren annars som var på bänken. Men det är därför vi har dessa spelare här. Vi utbildar dem och försöker att ge dem all information vi har om fotboll. Vi tar det steg för steg, det är så fotbollsutbildning fungerar. 

– Vi vann matchen med fem akademispelare vilket är stort för oss. Även Caoimhin i målet, så sex spelare. Det var härligt. Det kändes bra efter matchen med allt som hände på planen.

Om skillnaden mellan hemma- och bortamatcher:

– Självklart spelar det roll. Om man vinner båda matcherna spelar det ingen roll. Men den kraften som finns i Anfield så är det en skillnad, men vi kan inte förändra det. Vi kunde inte spela i torsdags så vi måste acceptera att det är som det är.

Om Salah kan fortsätta i många år framöver:

– Ja, det tror jag. Det handlar om sättet han tränar, hans attityd. Han är alltid först in och först ut. Han känner sin kropp, han vet vad han ska göra. Han försöker alltid att bli bättre, han kommer inte slösa bort någonting genom att inte göra allt.

Om Arsenal:

– Vi använder information från vår förra match mot dem, men även andra matcher. Arsenal är inne i en bra period, de spelar spännande fotboll. Mikel gör ett fantastiskt arbete. Offensiven med de unga spelarna är spännande. De har en tydlig spelidé. 

– De har blivit bättre sedan sist även om de var bra redan då. Det blir en tuff utmaning.

Om falskt positiva Covidtester:

Journalisten frågade vad Klopp menade med falskt positiva testsvar:

– Vad tror du jag menade när jag sa falskt positiva? Det handlar inte om en åsikt, det är ren fakta. Man får ett resultat tillbaka och när man testar igen och får ett annat svar verkade de första vara falskt positiva efter det senaste var negativt. 

– Det förändrar ingenting för karantänen eller så, men vi gjorde ett tredje test. Vi kunde inte använda spelarna efter de första och andra testerna, sådana är reglerna. De tredje testsvaren kom fyra dagar senare så vi kunde inte ha gjort någonting annorlunda. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer