– Glömmer aldrig Ligacuptiteln

Bild till nyheten – Glömmer aldrig Ligacuptiteln
Ex-röde Dirk Kuyt delar inför torsdagens semifinal mot Arsenal med sig av sina minnen från då han var en del av det lag som vann titeln 2012.

På torsdag spelas den första av två matcher mellan Liverpool och Arsenal. Det som står på spel är en plats i finalen av Ligacupen, en turnering som Dirk Kuyt har goda minnen från. Nederländaren spelade i det lag som vann titeln 2012 och gjorde ett av målen i finalsegern mot Cardiff.

"Jag hade sex fantastiska år i Liverpool och vi utmanade om många titlar under den perioden, men Ligacupen var den enda titeln jag vann," skriver han i en text som publicerats på Liverpoolfc.com.

"Vi var i Champions League-final 2007 och slutade tvåa i Premier League några år senare. När jag var inne på min sista säsong på Anfield hungrade jag verkligen efter pokaler."

"I februari 2012 fick jag tillslut lyfta en pokal. Jag hade önskat att vinna mer men jag kan åtminstone säga att jag har hjälpt att göra klubbens meritlista längre."

"Segern mot Cardiff City på Wembley är någonting jag aldrig kommer att glömma. Min familj och vänner var där och tittade på matchen - de pratar om den än idag, nästan ett decennium senare. Den typen av matcher är vad man bär med sig när man avslutar karriären."


Kuyt och Co. firar cuptiteln 2012

"När jag först kom till Liverpool 2006 fick jag känslan av att FA-cupen var den viktigare cupen i England, man såg att många managers vilade ordinarie spelare i Ligacupen."

"Men när man når så pass långt i turneringen att en final på Wembley är inom räckhåll så vill man desperat nå dit. Det är så jag tror Jürgen Klopps lag kommer att känna i förberedelserna inför matcherna mot Arsenal i semifinalen."

"Dessa proffspelare vill inte bara vinna matcher, de vill vinna allt på träning också. Tänk då att ge dem en final på Wembley. Vinnare vill helt enkelt vinna."

"Ligacupen är lite speciell med tanke på att man kan vinna en titel mitt under en säsong istället för i slutet av den. Att vinna den kan ge en stor boost för självförtroendet i en viktig period av säsongen."

"Man har kämpat i månader om viktiga trepoängare och plötsligt får man chansen att utöka sin kollektion av medaljer. Det är en fantastisk möjlighet för detta Liverpool."

Allt kan hända på 180 minuter

"För att nå fram måste de besegra Mikel Artetas Arsenal, ett lag som jag blivit imponerad av denna säsong."

"Jag känner Mikel ganska bra eftersom han är nära vän till Pepe Reina, som är en god vän till mig. När han spelade i Everton bodde han på samma gata som mig vid Strawberry Fields, så jag träffade honom ganska ofta utanför planen. Han är en gentleman. Men vi hade också många minnesvärda bataljer i Merseysidederbyt."

"Från det jag sett av honom som tränare under de första åren verkar han ha lärt sig mycket av Pep Guardiola från tiden som hans assisterande. Jag tycker det säger väldigt mycket att Arsenal gav honom jobbet trots att han var ung och oerfaren."

"Arteta kommer, precis som Klopp, vara väl medveten om att när det ska spelas finaler eller semifinaler så handlar allt om resultatet. Det handlar om att vinna, ingenting annat."

"I dubbelmöten är ofta den första matchen lite mer taktisk, som vår semifinal mot Manchester City 2012. Men allt kan hända på 180 minuter. Det är tufft."

"Allt som spelar roll är att man har ett fördelaktigt resultat efter de två matcherna. Det kommer att bli väldigt intressant att följa," avslutar Kuyt.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer