– Hjälper inte att vara kvar i ett halvår

Bild till nyheten – Hjälper inte att vara kvar i ett halvår
Målvaktstränare John Achterberg hoppas att Loris Karius kan få till ett klubbyte under det pågående transferfönstret.

Loris Karius genomförde ingen övergång i somras och har därför varit en del av Liverpools trupp under det senaste halvåret, det har dock endast handlat om träning med A-laget då han inte varit nära att få någon speltid i matchsituation.

28-åringen har tidigare öppnat upp för möjligheten att lämna under januarifönstret. Målvaktstränare John Achterberg ser också ett klubbyte som den bästa lösningen.

– I slutändan är det upp till honom, agenten och klubben att hitta en lösning. Förhoppningsvis kan vi hitta en lösning denna månad, säger Achterberg till The Athletic.

– Det hjälper inte någon att sitta kvar här i ett halvår utan att ha en känsla av att man kämpar för någonting. Det kommer inte att göra honom bättre. Han måste använda sina kvaliteter för att få fart på karriären igen. Loris har många bra kvaliteter.

– Om det inte går att hitta en lösning kommer han att träna med oss tills hans kontrakt går ut (i sommar). Om Loris lämnar kommer vi att plocka upp en ny målvakt från akademin.

Karius har haft en tung tid efter mardrömsfinalen i Kiev 2018. Han har varit utlånad till både Besiktas och Union Berlin men ingen av dessa klubbar önskade göra övergången till en permanent sådan. Nu har det ryktats om intresse hos Bundesligalaget SpVgg Greuther Furth, men lönekraven hos målvakten ska ha satt käppar i hjulet för en övergång.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer