​"Gordon hör hemma på denna nivå"

Bild till nyheten ​"Gordon hör hemma på denna nivå"
Engelsk press imponerades av Liverpools ungdomar i 4-1-segern mot Shrewsbury.
Chris Bascombe, Telegraph:

"Tar man fram en lista på Liverpools yngsta målskyttar finns legendariska, fantastiska och bortglömda spelare."

"Å ena sidan hittar man Michael Owen, Raheem Sterling och - för den äldre generationen - Jimmy Melia. Å andra sidan talanger som inte riktigt förverkligade sin spännande potential så som Ben Woodburn och Jordan Rossiter."

"Det återstår att se vilken status Kaide Gordon kommer att få, men det är inte mer än rättvist att säga att det vore en överraskning om hans första mål på seniornivå inför the Kop var hans sista."

"Blott 17 år och 96 dagar slog Gordon Owen och blev den näst yngsta på listan över Anfields underbarn."

Riath Al-Samarrai, Daily Mail:

"Det finns inte någon anledning för Liverpool att bli allt för högljudda efter en seger mot ett lag som befinner sig på en 15:e-plats i League One, men Klopp lär ha tagit med sig givande information från sitt kraftigt roterade lag."

"Mycket fokus kommer att ligga på kvitteringsmålet, som byggdes i akademin. 18-årige Conor Bradley stod för assisten till 17-årige Gordon som slog till med ett fint avslut. Tillsammans är de yngre än James Milner och Gordon blev den näst yngste målskytten i klubbens historia."

"Under sju minuter var skrällen på väg att ske och i tio minuter var det likaläge i matchen. Liverpool kan nog skylla på orutin, men tillslut hittade de vägar förbi den gula väggen och slog hål på några drömmar om en skrällseger."

"De var inte helt fantastiska, men de var inte dåliga heller. Det var en dominant insats med inslag av att det ibland blev för slitigt för de som fick chansen av Klopp."

"Slutresultatet 4-1 är kanske missvisande, både med tanke på att det stod 2-1 hela vägen till 78:e minuten men också för att det kunde varit betydligt mer då Liverpool hade hela 83 procent av bollinnehavet. Bättre lag har spenderat mindre tid på att jaga Liverpool och ändå åkt på större förluster, Shrewsbury höll ut bra i sitt defensiva arbete."

Thisisanfield:

"Liverpools första mål involverade tre akademispelare. Elijah Dixon-Bonner spelade ut till Conor Bradley som slog ett inlägg mot Gordon. 17-åringen var både tekniskt skicklig och lugn när han lade bollen tillrätta på vänsterfoten och satte bollen i nät."

"Gordon såg ut att hota varje gång han vek in från sin högerkant, rent tekniskt hör han redan hemma på den här nivån."

"Klopps användning av Harvey Elliott under inledningen av säsongen visade att han inte är rädd för att ge unga spelare chansen om de är tillräckligt bra och Gordon kan mycket väl få mer speltid nästa säsong, om inte redan under denna."

Richard Jolly, Independent:

"Shrewsbury var irriterade när de mötte ett ungt Liverpoollag 2020 då Klopp lät seniorspelarna ta vinterledigt. Denna gång fanns andra anledning till att sex spelare i startelvan var 20 år eller yngre."

"De otillgängliga spelarna var fler än tio med en kombination av Covid, afrikanska mästerskapen och skador. Spelare som Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Jordan Henderson, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Neco Williams och Joe Gomez saknades och det blev tydligt varför Ligacupmatchen mot Arsenal blev framflyttad. Men Takumi Minamino och Roberto Firmino gjorde comeback och brassen klackade in Liverpools tredje mål, problemen kan börjar minska."

Jamie Braidwood, Independent:

"Curtis Jones har goda minnen från FA-cupen, han gjorde ett spektakulärt segermål mot Everton inför the Kop, men att han nu kom tillbaka i laget som en viktig A-lagsspelare visar vilka framsteg han tagit under de senaste åren."

"Efter att ha varit borta ända sedan 20 oktober var han tillbaka i startelvan, det är viktigt för Liverpool med tanke på att alternativen kan komma att vara få under de kommande veckorna."

"Det var intressant att se honom starta till vänster i den offensiva trion innan han klev ned på mittfältet i andra halvlek. Nu när Salah och Mané spelar de Afrikanska mästerskapen sliter Liverpool med alternativ i anfallet och det var värt att notera att Jones sågs som ett sådant, även om det var under en kortare period."

"Det här var en behövlig match för Jones som, högst förståeligt, såg lite ringrostig ut i vad som var hans första framträdande på över två månader."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer