– Kan stanna på toppen i många år till

Bild till nyheten – Kan stanna på toppen i många år till
Alisson har kontrakt med Liverpool till sommaren 2027, samma år som han fyller 35. Men hans tränare John Achterberg tror att han kan spela på topp mycket längre än så.

 – Jag visste att "Ali var bra, men jag tror han har överraskat alla med hur bra han verkligen är. Jag anser att han definitivt har tagit ytterligare kliv sedan han kom hit, säger målvaktscoachen John Achterberg till The Athletic. 

– Han har förbättrat sig kring de saker vi har jobbat med på träning och vi måste fortsätta att bevara den hungern och se till att han har bra fysik. Han är driven, jobbar hårt och behåller alltid lugnet under press och tar bra beslut. Det kombinerat med en otrolig kraft, snabbhet och reflexer. 

– Om det kommer ett inlägg och han missar lite med tajmingen så kan han lösa det eftersom han har snabbheten och styrkan att rätta till det. 

Under vissa perioder ifjol fick dock den 29-årige brassen utstå en del kritik.

– Han hade kanske en eller två matcher där han kunde ha gjort det bättre ifrån sig. I Man City-matchen, som folk minns, var han inblandad i två situationer som resulterade i baklängesmål. Att det var en stormatch gjorde att det fick mycket uppmärksamhet, men man får inte heller glömma alla matcher där han räddat oss, fortsätter Achterberg.

– I de sista tio matcherna förra våren stod han för flera matchvinnande räddningar. Den här säsongen har han varit väldigt bra. Det kommer att inträffa misstag, för ingen är perfekt, men jag är nöjd med hur han spelar.

Alisson Becker fyller 30 år i oktober och det är normalt en ålder där målvakter står på den absoluta toppen av sina karriärer. Achterberg är säker på att vi har många fina år framför oss med Alisson som förstekeeper.

Han har dessutom långtidskontrakt till den 30 juni 2027, fyra månader innan han fyller 35.

– Titta på Manuel Neuer som är nästan 36 och levererar på toppnivå. Sami Handanovic är ordinarie i Inter vid 37. Edwin van der Sar spelade till han var 40. Gianlugi Buffon är kanske inte på topp längre, men spelar fortfarande som 43-åring för Parma.

– Allt hänger på om hur du lyckas hålla dig i form och hur du lyckas behålla fokus. Du måste ge dig själv nya utmaningar för att se till att du är redo både fysiskt och mentalt. Någon gång kommer du att förlora kraften i benen, det kan ske när du är 37 eller 37. Men då har du fortfarande så mycket kunskap kring positionering och annan viktig rutin som gör att du kan stanna på toppen ett tag till, avslutar John Achterberg.

Alisson värvades från Roma sommaren 2018 för £66,8M, vilket under en kort period var världsrekordsumma för en keeper.

Fram till dags dato har "Ali" spelat 154 tävlingsmatcher för The Reds och dessutom nickat in det matchavgörande målet mot West Bromwich i maj. Totalt har han hållit nollan i 68 matcher. 2019 utsågs han även till världens bästa målvakt av både FIFA och UEFA.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer