– Stäng av dem på livstid!

Bild till nyheten – Stäng av dem på livstid!
Shrewsburys reservmålvakt rasar mot de egna fansen efter deras uppträdande på Anfield och i centrum.

Innan cupmatchen igår cirkulerade ett videoklipp på sociala medier där ett 20-tal Shrewsburyfans gick runt i Liverpool city och skanderade "Fuck the 96". 

Det fick Shrewsburys reservkeeper Harry Burgoyne att reagera kraftigt på Twitter.

"Dessa Shrewsburyfans borde skämmas. Liverpool visade oss ingenting annat än respekt i dag. Chockerande. Fullständigt chockerande. Hitta dem och stäng av dem på livstid", skrev han.

UPPDATERING: Under måndagen har även Shrewsbury Towns ledning gått ut med ett pressmeddelande och fördömt fansens agerande och säger sig samarbeta med Merseysidepolisen för att identifiera de skyldiga. 

"Dessa personer representerar inte på något sätt vår klubb", skriver man på sin officiella hemsida.

Att gästande supporters sjunger nedlåtande sånger har existerat i åtskilliga decennier, men råheten har trappats upp på senare tid. Nyligen spenderade Leicesters fans, både på Anfield och på King Power Stadium, större delen av matchen med att sjunga "Feed the Scousers" och "Always the victims" istället för att heja fram sina egna,

Många klubbar har även börjat släppa uttalanden som fördömer rasistiska och homofobiska skanderingar, som Liverpool FC nyligen gjorde i samband med sånger om Chelsea, men fortfarande verkar ingen bry sig nämnvärt när det handlar om att håna barn som svälter eller att 97 fotbollsfans krossades till döds.

Så all heder till Shrewsburys Harry Burgoyne!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer