Flera falskt positiva tester

Bild till nyheten Flera falskt positiva tester
Efter segern mot Shrewsbury meddelade Jürgen Klopp att Trent Alexander-Arnold var den enda A-lagsspelaren vars positiva Covid-test inte visade sig vara falskt positivt.

I torsdags skulle Liverpool har spelat den första av två matcher mot Arsenal i Ligacupens semifinal, men matchen flyttades fram på grund av stor coronaproblematik i Liverpool som tvingade dem till att stänga träningsanläggningen i 48 timmar.

När Jürgen Klopp efter FA-cupsegern mot Shrewsbury pratade om situationen berättade han att flera positiva tester visat sig vara falska sådana.

– Vi trodde att vi hade ett rejält coronautbrott, men det visade sig att det var en rad falskt positiva tester. Men reglerna är som de är. De som testade falskt positivt kunde inte spela idag heller. Vi behövde fatta det beslutet. Den enda som testade positivt på riktigt var Trent Alexander-Arnold. Det har varit en tuff vecka, konstaterade tysken.

– Det var det här laget vi kunde ställa upp med idag och grabbarna gjorde det bra.

– Det blev en svår match, sedan blev det ännu svårare när vi släppte in ett mål. Grabbarna gjorde ett bra jobb. Vi ställde upp med ett lag som tränade ihop i fredags. Vi spelade med ungdomar. Det var svårt att bryta ned deras låga försvar. 

– Taki hade bara tränat två gånger efter sin skada. Matchen var en del av hans rehabilitering. Bobby började träna igår, så det var mycket som kunde gått illa idag.

– Taki hade varit skadad. Det var ingenting allvarlig, men det var allvarlig nog för att hålla honom borta. Det har inte varit den längsta rehabiliteringen i hans liv, han är tillbaka nu vilket är viktigt för oss. Vi vet att våra två viktigaste anfallare inte är här. Jag gillade det jag såg av Taki när han kom in. Vi behöver honom.

Kaide Gordon fick chansen från start och satte avtryck på matchen med sitt 1-1-mål, ett mål som gör honom till klubbens näst yngste målskytt någonsin.

– Kaide är väldigt lugn och trygg i sådana lägen. Han gör vanligtvis mål där. Han har en näsa för mål. Det hjälper. 

– Jag vet att han är den näst yngste målskytten för Liverpool. Kaide har tiden på sin sida. Han var också tillbaka efter Covid-smitta och hade bara gjort två eller tre träningspass inför.

Källa: Liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer