Kalla fakta inför Shrewsbury

Bild till nyheten Kalla fakta inför Shrewsbury
Liverpool har de senaste åren ett nästintill perfekt facit i FA-cupens tredje runda. Här finner du statistik inför hemmamatchen mot Shrewsbury.

Sedan 2011 har Liverpool nått fjärde rundan av FA-cupen i samtliga fall utom ett, det var när de blev besegrade av Wolverhampton 2019.

The Reds har inte förlorat en hemmamatch i FA-cupens tredje runda sedan 2007.

Liverpool och Shrewsbury möttes senast 2020, då i FA-cupens fjärde runda, de rödklädda gick vidare efter en 1-0-seger i omspelet på Anfield. Den första matchen slutade 2-2.

I segern på Anfield ställde Liverpool upp med sin yngsta startelva någonsin, snittåldern var 19 år och 102 dagar. Curtis Jones blev den yngste lagkaptenen i klubbens historia (19 år och fem dagar).

Dessförinnan möttes de båda lagen i FA-cupen 1996, då vann Liverpool med 4-0 på bortaplan efter mål av Stan Collymore, Robbie Fowler, Jason McAteer och ett självmål.

Liverpool har vunnit sex och förlorat sex av de 16 FA-cupmatcher de spelat under Jürgen Klopp.

Klopps mannar har inte förlorat på sina 18 senaste matcher på Anfield.

I FA-cupsammanhang har Liverpoolspelare gjort 19 hattricks, det senaste gjordes av Yossi Benayoun mot Havant & Waterlooville 2008.

Matchen på Anfield blir Shrewsburys tredje raka bortamatch i denna säsongs upplaga av FA-cupen. Tidigare har de besegrat Stratford Town med 5-1 och Carlisle United med 2-1.

Shrewsburys tränare, Steve Cotterill, tränade det Burnleylag som besegrade Liverpool i en FA-cupmatch 2005.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer