Senaste nytt inför Shrewsbury

Bild till nyheten Senaste nytt inför Shrewsbury
Peter Krawietz har diskuterat läget i truppen efter den kaotiska uppladdningen inför söndagens FA-cupmatch. Här kan du ta del av presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Om läget i truppen:

– Jag kan inte säga några exakta siffror (på hur många som är tillgängliga). Men situationen är som den är inför matchen, vi har en trupp och vi kan spela, vi ska försöka att vinna.

– Vi har haft en tuff situation med skador, sjukdomar, Covid-fall, men det är någonting vi måste hantera. Vi måste invänta dagens resultat också, spelarna har inte kommit hit ännu, så det är därför jag inte kan säga exakt hur det ser ut.

Om Jürgen Klopp:

– Vi hoppas att han ska vara redo. Han mår bra. Men reglerna ser ut som de gör och han måste testa sig, vi hoppas att han ska kunna vara med till matchen imorgon.

Om januarifönstret:

– Vi ser på situationen och försöker att göra vårt bästa. Vi har vetat om ganska länge att de afrikanska spelarna skulle åka iväg för att spela i turneringen där vi hoppas att de är framgångsrika. 

– Men Covidsituationen är som den är. Om det är nödvändigt att reagera genom att agera på transfermarknaden.. det är upp till klubben och någonting vi måste diskutera.

Om Shrewsbury:

– Shrewsbury kommer att vara en tuff motståndare med tanke på deras kvaliteter. De spelar riktig fotboll, de spelar snabbt och offensivt. De har duktiga anfallare och ett rakt spelsätt. De är kompakta i defensiven och det är ett lag som är välcoachat. 

– Vår situation är inte optimal men vi har försökt att förbereda oss så bra som möjligt. Vi ser fram emot att ställa upp med ett spännande lag imorgon.

Om de kommer spela akademispelare:

– Vi har några Covid-fall i U23-truppen också, men en del är tillbaka och kan vara med i truppen. Vi kommer att välja ett lag som kan följa vår fotbollsidé. Vi vill vara kompakta defensivt, aggressiva och spela bra offensiv fotboll. Vi får se hur det slutar.

Om känslan hos de unga spelarna:

– Jag hoppas att de är taggade, att de ser fram emot matchen. Jag hoppas att de vill att matchen ska dra igång så snabbt som möjligt och känner motsatsen till nervositet. Vi försöker att få dem att känna sig så bekväma som möjligt. 

– Fotbollen är sådan, det handlar inte om att undvika misstag, det handlar om hur man reagerar på dem. Kan vi förvänta oss perfektion imorgon? Nej, men vi kan alltid se till att reagera på rätt sätt. 

– Vi ska försöka leverera en bra insats med erfarna ledare och unga spelare som kommer få en fantastisk möjlighet att spela på Anfield.

Om den utmanande veckan:

– Tro mig, det har varit bisarrt. Det uppstod en situation där vi behövde stänga träningsanläggningen. Vi försöker alltid att spela och vinna våra matcher, men det blev för svårt att hantera. 

– Samtidigt försökte vi ta oss tillbaka så snabbt som möjligt. Det har varit en stressig vecka, även om vi satt hemma. Situationen är som den är och vi har försökt att hitta lösningar.

Om att återkalla utlånade spelare:

– När det gäller de utlånade, vi har en spelare som kommit tillbaka och han kommer nog vara med i truppen imorgon.

– Vi söker efter lösningar nästan överallt, men vi har tillräckligt med spelare för att genomföra matchen.

– Det kommer bli spännande, Shrewsbury är ett duktigt lag som kommer att göra allt för att försöka att vinna matchen. Men vi vill dominera ute på planen, vinna boll snabbt och spela fin fotboll, det är vad vi ska försöka att göra, men det kommer att bli tufft.

Om hur träningen har sett ut:

– När träningsanläggningen stängde kunde ingen vara här såklart, men vi har hållit kontakt med spelarna likt när det var lock down. Vi har försökt att använda teknologin för att hålla kontakt.

– Alla har tränat individuellt. Men vi har en fungerande struktur som har möjliggjort lösningar för våra spelare. De som har kunnat har haft möjligheten att löpträna utomhus och de spelare som isolerat sig har vi gett individuella träningsscheman så att de kan hålla sig i form.

Om Alisson, Firmino och Matip:

– Joel Matip började träna med laget igår. Vi får se om han är redo eller inte.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer