​– Vi är taggade på att spela!

Bild till nyheten ​– Vi är taggade på att spela!
Liverpools förberedelser inför FA-cupmatchen mot Shrewsbury har kantats av coronaproblematik. Tyler Morton ser fram emot matchen efter en kaotisk vecka.

Under veckan har Liverpool haft stor smittspridning av Covid-19 i klubben vilket lett till att AXA Training Centre höll stängt i 48 timmar och att Ligacupmatchen mot Arsenal blev framflyttad.

Det råder stor osäkerhet kring vilka spelare som är tillgängliga när Liverpool ska i spel igen på söndag då Shrewsbury gästar Anfield. En spelare som verkar vara redo är Tyler Morton som har gjort en intervju med Liverpoolfc.com där han pratar om den stundande matchen.

Coronaproblematiken gör att det är troligt att ett gäng unga spelare kommer att vara involverade i matchtruppen.

– Managern är bäst på det där, som jag sagt tidigare, han är nog världens bästa manager när det gäller att ge folk chansen, han har gett chansen till många spelare i U23-laget, säger Morton.

– Det gäller även mig, han har gett mig många chanser och som lag kunde vi inte ge honom mer beröm än vad vi gör. Vi alla är taggade, särskilt för spel i FA-cupen, en turnering där många unga spelare har fått chansen tidigare.

– Vi får se vad som händer men han kanske ger några spelare chansen, men alla är taggade. Även de mer rutinerade spelarna, alla vill spela fotboll.

Det har varit en speciell vecka där spelarna fått försöka förbereda sig för spel efter bästa förmåga.

– Vi har försökt att behålla rätt fokus, det är en tuff tid för alla i klubben och alla klubbar i Premier League. Det viktigaste är att man är redo, allt kan hända och som ni ser kommer FA-cupmatchen att spelas. Vi är taggade på att spela igen, särskilt jag själv!

För Morton har det varit en fantastisk säsong där han verkligen tagit klivet in i seniorfotbollens värld.

– Det var inte vad jag hade förväntat mig inför säsongen om jag ska vara ärlig, men jag är överlycklig över de chanser jag fått och det är fortfarande mycket kvar av säsongen. Jag ska se till att behålla rätt fokus och se vad som händer under andra halvan.

– Inför den här säsongen tränade jag inte med seniorlaget vecka in och vecka ut. Det var lite då och då. Nu har jag börjat spela matcher och tränar med dem regelbundet, så jag har verkligen lärt mig att anpassa mig till A-lagsfotboll.

– Det är betydligt mer krävande rent fysiskt. Premier League är känt för sin fysik och höga tempo. Man måste vara smart med sin bollbehandling. Varje spelare i ligan är smart och man måste försöka hantera det. Jag tycker att det gått bra. Förhoppningsvis kan jag fortsätta framåt.

Den unge mittfältaren lyfter fram debuten i Champions League som höjdpunkten så här långt.

– Champions League var så stort, det kändes overkligt. Det var galet, men det är anledningen till att jag spelar. Det är där jag vill vara. Att få spela Champions League-fotboll för Liverpool är enormt stort för mig och min familj.

– Jag försöker lära mig nya saker hela tiden av spelarna och tränarna jag har runtikring mig. Allting här håller högsta nivå, Liverpool är ett av världens bästa lag enligt mig. Jag måste ta till mig så mycket som möjligt när jag spelar tillsammans med de bästa spelarna i världen.

Morton imponeras av hur professionella spelarna är.

– Jag försöker lära mig av hur de agerar på träningsanläggningen och inför matcher, sådant kan jag ta med mig för framtiden.

– Det är galet när man ser det på nära håll. Man förstår inte riktigt förrän man tränar med dem hur hårt de jobbar och hur passionerade de är. Varje träning är som en match, det tummas inte på någonting. Alla vill vinna och det blir en del sura miner vid förluster. Det är vad fotboll handlar om, avslutar han.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer