Återförenas med Gerrard

Bild till nyheten Återförenas med Gerrard
Philippe Coutinho är på väg att lånas ut till Steven Gerrards Aston Villa, rapporterar flera trovärdiga journalister.

The Athletics reporter David Ornstein hävdar att den 29-årige brassen lämnar Barcelona på lån för resten av säsongen och ansluter till Aston Villa.

Därmed återförenas Coutinho med sin mentor Steven Gerrard. Duon var lagkamrater på Anfield 2013-2015.

Coutinho lämnade Liverpool under uppmärksammade former i januarifönstret 2018 för rekordsumman £142M, men tiden på Camp Nou förvandlades snart till en mardröm. Totalt har det bara blivit 25 mål på 106 matcher. 

Enligt ESPN siktar Coutinho – som gjorde sin senaste landskamp i oktober 2020 – på att ta sig tillbaka in i landslaget inför VM i Qatar och för det krävs ordentligt med speltid, vilket han definitivt kommer att erbjudas i Aston Villa.

– Jag förstår att hans namn cirkulerar därute och att han kopplas till Aston Villa, men det är också fem andra Premier League-klubbar som vill ha honom, sa Steven Gerrard på torsdagens presskonferens.

– Jag förstår det eftersom vi snackar om en spelare i världsklass. Han är en strålande fotbollsspelare. Att ha fått vara på samma bana som Coutinho var en fin upplevelse eftersom han var på en nivå som få andra spelare är på. 

– Överblicken, kreativiteten och några av de saker han gjorde är otroliga. Hans namn talar för sig själv, men jag kan inte säga mer än så.

Transfergurun Fabrizio Romano hävdar att Villa kommer att betala merparten av lönen och att övergången kommer att bekräftas under fredagen.

Coutinho gjorde 54 mål och 43 assist på 201 matcher i Liverpooltröjan mellan 2013-2017.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer