Färre än 10 A-lagsspelare är tillgängliga

Bild till nyheten Färre än 10 A-lagsspelare är tillgängliga
Det råder osäkerhet kring vilka spelare i truppen som smittats av Covid-19. Enligt uppgift är det iallafall väldigt få spelare som är tillgängliga för tillfället.

Inför matchen mot Chelsea kommunicerade Liverpool att Joel Matip, Alisson och Roberto Firmino testat positivt för Covid-19. 

Sedan dess har smittan fortsatt att sprida sig inom klubben och den första matchen i Ligacupsemifinalen mot Arsenal har flyttats fram då både flertalet spelare och stabmedlemmar ska ha testat positivt under veckan.

Det har inte kommit några uppgifter kring vilka spelare som smittats denna vecka, men situationen i truppen är så pass illa att det finns färre än 10 A-lagsspelare som just nu är tillgängliga för spel, det skriver Mirror-journalisten David Maddock.

Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keita är borta på grund av spel i de Afrikanska mästerskapen. Nat Phillips, Takumi Minamino, Divock Origi, Thiago och Harvey Elliott är skadade. 

Söndagens match mot Shrewsbury i FA-cupen ser dock ut att spelas trots Liverpools problematik, detta då det engelska fotbollsförbundet förväntar sig att laget ställer upp med akademispelare för att fylla tomrummet från icke tillgängliga A-lagsspelare.

Trion Matip, Alisson och Firmino kan komma att vara tillgängliga till matchen om de inte uppvisat några symtom och testat negativt innan dess, för då får de enligt regelverket lämna sin isolering.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer