​"Båda lagen förtjänade mer"

Bild till nyheten ​"Båda lagen förtjänade mer"
Den engelska pressen var mäkta imponerade över vad de fick se när Chelsea och Liverpool drabbade samman på Stamford Bridge
Jason Burt, Telegraph:

"Vilken episk match. En tillställning som summerade denna turnerings briljans och attraktionskraft men även dess kontroverser och avsaknad av kontroll."

"Den bjöd på allt när Chelsea och Liverpool outtröttligt stångades mot varandra. Det kändes fel att de lämnade planen med endast en poäng vardera."

"Båda lagen förtjänade mer."

"Det finns stora frågetecken för båda klubbarna. För Chelsea handlar det om hur de ska hantera Lukaku-situationen - nog hade han kunnat göra skillnad från bänken här? - och det faktum att de nu har kryssat fem av sina sex senaste hemmamatcher i ligaspelet."

"För Liverpool handlar det om frustrationen att ha tappat en tvåmålsledning, avsaknaden av kontroll i ledning och nu hur de ska klara sig utan Salah och Mané som reser till Kamerun för spel i de Afrikanska mästerskapen. Duon är helt enkelt oersättlig."

David Hytner, The Guardian:

"Det hade varit lockande att fokusera på Thomas Tuchels beslut att peta Romelu Lukaku ur truppen efter den där intervjun."

"Men så fort matchen visslades igång blev rekordvärvningen - och allt drama runtikring honom - en liten detalj i sammanhanget."

"Liverpool bjöd upp till dans i vad som var ett underhållande spektakel. Deras mål gjordes av Sadio Mané och Mohamed Salah, den förstnämnda bröt en nio matcher lång måltorka och den sistnämnda fortsatte i sin stekheta form."

"Nu reser bägge till de Afrikanska mästerskapen och ger Jürgen Klopp nya tankenötter att knäcka."

Martin Samuel, Daily Mail:

"Det var ett mycket bra resultat för Manchester City kommer cynikerna att säga. Glöm dem. Det här var ett bra resultat för samtliga. De i blått, de i rött och de i alla färger däremellan. Vi såg en fantastisk fotbollsmatch. Troligtvis säsongens bästa och om det någonsin fanns ett tillfälle att ge båda lagen tre poäng efter en oavgjord match var det detta."

"Att ge de lag som inte kan åtskiljas mindre poäng är tänkt att främja offensiv fotboll, men Chelsea och Liverpool kunde inte ha gått för det mer än vad de gjorde från början till slut. Den sista matchen i den hektiska helgdagsperioden kan bli ett antiklimax. Trötta ben, trötta skallar, vilade stjärnor, andra skadade."

"Istället underhöll spelarna oss alla. Om de fortfarande hade spelat hade vi fortfarande tittat."

Neil Jones, Goal:

"Det fanns förlåtande omständigheter - skador, avstängningar, Covidfall och avsaknaden av manager Jürgen Klopp - men the Reds kommer att gräma sig över sitt slarv."

"Detta var ännu en match som de bara borde ha vunnit."

"Detta var deras sjätte kryss för säsongen och i fem av dem har de haft ledningen. För två år sedan var de outtröttliga, ett lag som kunde stänga matcher som de vore programmerade att göra det med lätthet, men sedan de tog Premier League-titeln 2020 har det förändrats."

"Det är vad som kommer att kosta dem denna säsong."

"I halvtid var Liverpools ledning borta och efter full tid, troligtvis, deras chanser att komma ikapp Manchester City."

"Vi kan nog räkna bort Chelsea också. Den här galna och intensiva matchen kanske visade varför dessa två lag är så långt före de andra 17 lagen i ligan, men sanningen är den att den också visade varför inget av lagen lär komma i närheten av Pep Guardiolas regerande mästare."

Miguel Delaney, Independent:

"En klassiker för de neutrala åskådarna, men även för Manchester City. Både Chelsea och Liverpool gav allt i den pulserande 2-2-matchen och tillslut behövde den bara gå ned lite i intensitet, vilket nog gör att intensiteten i titelracet gör detsamma."

"City är nu 10 poäng före Chelsea efter lika många matcher spelade och 11 före Liverpool med en mer match spelad."

"Sanningen är att vikten av en seger var det som skapade intensiteten, båda lagen spelade som att de visste att de behövde vinna. Det slutade med att de skadade varandra medan de underhöll alla andra."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer