– En positiv poäng

Bild till nyheten – En positiv poäng
När Pep Lijnders mötte pressen efter 2-2-matchen mot Chelsea uttryckte han stolthet över lagets insats samtidigt som han var besviken över oförmågan att kontrollera tillställningen.

I Jürgen Klopps frånvaro var det Pep Lijnders som höll presskonferensen efter det oavgjorda mötet med Chelsea.

Lijnders om lagets insats:

– Vi borde ha kontrollerat matchen bättre. Vi gjorde det bra redan innan 2-0-målet, vi var farliga på kontring. I de stunder vi spelade bollen hade vi ett bra samspel och var snabbtänkta. Vi öppnade upp ytor på ett fantastiskt sätt och utnyttjade det under hela matchen, ibland var den sista passningen inte riktigt där, ibland hade vi behövt lite bättre tajming i löpningarna.

– Jag kan prata mycket om taktik och alla våra idéer, men jag känner stolhet eftersom vi kunde åkt hit med massor av bortförklaringar, men de gav allt. Att gå med sig ett resultat borta mot Chelsea är alltid bra, men vi kunde ha gjort det bättre genom att spela mer fotboll, spela mer på deras planhalva, då hade de inte fått lika många chanser. Vi kunde ha undvikit det mål vi släppte in med bättre försvarsspel.

Om lagets defensiv:

– Jag tycker inte att defensiven var problemet. Vi korrigerade en del i paus, men jag tycker att problemet var att vi inte höll i bollen tillräckligt länge när vi var på deras planhalva. Den balansen var inte rätt idag, men det finns alltid saker att göra bättre när man kryssar. Vi är nöjda, vi tar den här poängen, det är en positiv sådan i en tuff situation.

Om hur resultatet påverkar titelracet:

– Det är aldrig tråkigt när vi är involverade. Vi tittar aldrig på andra. Ett titelrace avgörs sista matchdagen och det finns så många poäng att ta. Vi har en tuff situation just nu och man vet aldrig om motståndarlag hamnar i liknande situationer. 

– Vi måste fokusera på oss själva, det är så vi alltid gjort det. Vi fokuserar på nästa match. Med den inställningen blev vi mästare, vi har vunnit Champions League och två cuper, vi måste fortsätta med det. Jag vill återigen ge beröm till laget, om vi håller den här kämpaglöden uppe och spelar lite bättre då har vi goda chanser i de matcher som väntar.

Om truppbredden och de Afrikanska mästerskapen:

– Man kan alltid försöka planera men man kan aldrig vara helt förberedd. Vi är inte roliga eftersom vi har en tro på våra spelare och en del är på väg tillbaka också. Vi har några spelare som vi vet kan spela mer offensivt, de har spelat på mitten men kan spela mer offensivt. 

– Jag sa nyss till Naby, Mo och Sadio att de borde ge allt för att vinna de Afrikanska mästerskapen eftersom det står en titel på spel och karriärerna inte är långa. De förtjänar att slåss om alla titlar. Nu har de den titeln framför sig, det är en turnering med mycket passion och det är mycket stolthet när det gäller att spela för sitt land. 

– De är legendarer inom den afrikanska fotbollen, åtminstone i mina ögon, men om de vinner titeln kommer de att bli ännu större legendarer så de borde verkligen ge allt för att försöka vinna.

Om statusen på Origi och Minamino:

– Vi måste vänta och se. En del spelare är nära att komma tillbaka men har inte tränat med laget ännu, så vi måste vänta och se. Det är lite det jag var inne på tidigare: vi kunde ha kommit hit med många bortförklaringar, men vi gjorde det inte. Jag tycker att det är en positiv poäng vi fick med oss.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer