– Allt kan fortfarande hända

Bild till nyheten – Allt kan fortfarande hända
Virgil van Dijk var besviken efter kryssmatchen mot Chelsea, men han vägrar kasta in handduken i jakten på ligatiteln.

Liverpool tog sig upp till en 2-0-ledning mot Chelsea i den första halvleken efter mål av Sadio Mané och Mohamed Salah. Två snabba mål från Londonlaget innebar dock att det stod 2-2 i paus, ett resultat som stod sig matchen ut.

– När man leder med 2-0 vill man såklart inte släppa in mål så nära paus och ge dem ett momentum och en väg tillbaka in i matchen, säger Virgil van Dijk enligt Liverpoolfc.com.

– Tyvärr hände det. Ett fantastiskt mål (av Kovacic), det är bara att konstatera. Det gav dem momentum, de gjorde ett andra mål och hade en bra känsla in till pausvilan. Vi försökte att inte få panik, vi skapade en del bra chanser även i andra halvlek även när vi var pressade. Jag tror att det var en ganska rolig match att titta på, men vi kom hit för att ta tre poäng och lyckades tyvärr inte med det.

– De har ett fantastiskt lag, men det har vi också. Jag hade hela tiden en känsla att - vi var under press i stunder men försvarade bra och släppte inte till några stora chanser - vi kunde ha gjort ett 3-2-mål tillslut. Men tyvärr blev det inte så, vi får ta med oss vår poäng och bygga vidare på det efter besvikelsen förra veckan. 

Caoimhin Kelleher fick kliva in som ersättare till Alisson som missade matchen på grund av Covidsmitta. Den unge målvakten stod för en fin insats.

– Ja, helt klart, konstaterar Van Dijk.

– Jag är ett stort fan av honom, han är en fantastisk målvakt. Han lär av den bästa i form av Alisson. Han har bra närvaro, är trygg med bollen och gör bra räddningar. Det är bra och vi behöver honom nu. Tyvärr släppte vi in två mål men det första målet är det inte mycket att göra på. Vi kommer att behöva honom under de kommande matcherna också.

Liverpool har nu 11 poäng upp till ligaledande Manchester City, som dock spelat en match mer. Van Dijk fick en fråga om det är svårt att tro på att det går att komma ikapp Manchester-laget.

– Det är aldrig svårt att tro. Det är ett stort avstånd, så titeln är nog deras att förlora nu. Men allt kan fortfarande hända. Vi har varit där själva, vi har haft ett försprång som vi tappat. Så allt är möjligt. Vi fokuserar på oss själva, Chelsea fokuserar på sig själva. Vi måste bara få med oss resultat, spela bra fotboll och vinna matcher.

– Det kan låta enkelt, men det är tufft, vilket blev tydligt idag också.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer