​Rapport: Oavgjort på Stamford Bridge

Bild till nyheten ​Rapport: Oavgjort på Stamford Bridge
Liverpool och Chelsea bjöd på en underhållande och högintensiv match som slutade med delad poäng efter att Chelsea lyckats hämta upp ett tvåmålsunderläge precis innan pausvilan. Då inget av lagen hittade nätet i den andra halvleken skrevs slutsiffrorna till 2-2.

Det var en högintensiv inledning på matchen där inget av lagen lyckades få till något riktigt kontrollerat anfallsspel. Liverpool fick den första målchansen efter sex minuters spel när Mané och Salah kontrade, men Mendy stod i vägen i Chelsea-målet.

Trent Alexander-Arnold bjöd Christian Pulisic på en jättechans efter ett slarvigt agerande i eget straffområde. Pulisic blev helt ren men Caoimhin Kelleher dök ned framför fötterna på anfallaren och avstyrde läget.

Det fortsatte att vara väldigt slarvigt från båda lagen och Liverpool kunde utnyttja ett sådant i den nionde minuten. Chalobah missade helt i ett försök att nickrensa bort bollen vilket gav Mané fri väg mot mål. Anfallaren klev förbi Mendy och satte bollen i nät och den nio matcher långa måltorkan var bruten!

0-1:

Chelsea dominerade bollinnehavet och ett Liverpool som hade problem att skapa några längre anfall siktade huvudsakligen in sig på kontringar under den första halvan av den första halvleken.

Liverpool fick tillslut tag i bollen, satte lite mer tryck mot Chelseas straffområde och fick snabbt utdelning tack vare en högklassig aktion signerad Mo Salah. Alexander-Arnold slog en boll in bakom den blåa backlinjen till en framrusande Salah som tog med sig bollen i fart, tog några snabba steg mot mål och avslutade kyligt vid den första stolpen, vilket ställde Mendy som aldrig var nära att rädda.

0-2:

Med fem minuter kvar till paus reducerade Chelsea till 1-2 efter ett jätteskott av Matteo Kovacic. Kelleher boxade ut bollen efter en frispark och Kovacic drog till med en volley som gick rätt upp i krysset.

1-2:

På övertid i den första halvleken satte Chelsea ett kvitteringsmål. N'Golo Kante hittade fram till Pulisic som blev fri mot Kelleher och satte 2-2 med ett behärskat avslut.

2-2:

Den höga intensiteten som var påtaglig under hela den första halvleken fortsatte i inledningen av den andra. Liverpool hade ett flertal kontringar under de första minuterna efter pausvilan men anfallarna vinkades av för offside varje gång.

Liverpool kontrade snabbt efter en Chelseahörna, Diogo Jota lyckades få fram bollen till Salah som avlossade från distans, men Mendy lyckades backa tillräckligt snabbt och fick händerna på skottet.

Direkt därefter kombinerade The Reds mycket vackert efter vänsterkanten och skapade ett läge för Mané som kunde vika in och skjuta, skottet räddades dock tämligen enkelt av Mendy.

Efter en dryg timmes spel stod Kelleher för en mycket fin räddning när ett inlägg från vänster nådde Pulisic som avslutade, Kelleher reagerade dock snabbt och hindrade Chelsea att ta ledningen.

I den 69:e minuten genomförde Liverpool ett dubbelbyte där James Milner och Diogo Jota fick lämna plats åt Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain. "Ox" tog plats centralt i anfallet.

Chelsea hade ett spelmässigt övertag under avslutningen av matchen som var relativt händelsefattig vad gäller målchanser, men det var helt klart hemmalaget som var närmast ett ledningsmål.

Med en minut kvar av ordinarie matchtid byttes Mané ut mot Curtis Jones.

Det blev fyra minuters tilläggstid och under dessa minuter var det Liverpool som hade boll och jagade ett segermål, men de hittade inte fram till någon klar målchans och matchen slutade oavgjort.

Premier League

Chelsea - Liverpool 2-2 (2-2)

Målen: 0-1: (9) Mané, 0-2: (26) Salah (Alexander-Arnold), 1-2: (42) Kovacic, 2-2: (45+1) Pulisic (Kante)

Domare: Anthony Taylor

Skott: 15-10

Skott på mål: 6-6

Bollinnehav: 56%-44%

Passningar: 555-433

Passningsprecision: 82%-75%