Klopp om Manés måltorka

Bild till nyheten Klopp om Manés måltorka
Sadio Mané har inte gjort mål på nio matcher. Jürgen Klopp är dock inte orolig över anfallarens form och tror att måltorkan kan få ett slut redan mot Chelsea.

Sadio Mané har haft problem att hitta nätet under de senaste veckorna. Han missade ett friläge i förlustmatchen mot Leicester och lämnade planen mållös för nionde matchen i följd.

Jürgen Klopp fick på den andra delen av sin presskonferens inför matchen mot Chelsea en fråga om anfallarens form.

– Sadio har inga problem med självförtroendet, men momentumet i avsluten finns inte där just nu, det är tydligt, svarade tysken.

– Utöver det så spelar Sadio bra. 

– Det finns en rolig story kring detta. I fredags knackade en av våra analytiker på min dörr och sa: "Boss, kan vi prata lite? Jag har gjort en video för att visa Sadio hur mycket han bidrar till vårt spel och hur bra han är i den och den typen av situationer."

– Tanken var att visa att han inte borde vara orolig över att avsluten inte sitter just nu, han är fortfarande en viktig spelare för oss. Det är så vi ser på saken.

– I princip alla anfallare måste gå igenom dessa perioder. Det har hänt Sadio förr och han har tagit sig ur det. Han har gjort otroligt vikta mål för oss och jag är ganska säker på att han har en god chans att göra mål på söndag.

– Efter det så åker han bort i några veckor, sedan kommer han tillbaka och då kan vi prata om allt som händer.

– Inför det här matchen är det inga problem. Han är för viktig för oss för att vi enbart ska tänka på sådana saker (måltorkan). Man måste hantera sådana perioder ibland, det kommer blir bra igen.

– Vi jobbar på det ur ett fotbollsmässigt perspektiv, det handlar inte om att prat som det och göra det till en större sak än vad det faktiskt är. Vi missade andra chanser (mot Leicester) också, men vi alla är medvetna om att Sadio har satt bollen i nät i svåra situationer tidigare. De är människor, det är så det är. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer