Trent kan göra 200:e matchen

Bild till nyheten Trent kan göra 200:e matchen
Om Trent Alexander-Arnold får speltid mot Chelsea gör han sitt 200:e framträdande i den röda tröjan. Här följer ett axplock av intressanta siffror inför matchen.

Trent Alexander-Arnold kan nå milstolpen 200 spelade matcher för Liverpool. Han blir då den 114:e spelaren i klubbens historia att lyckas med bedriften och den fjärde yngsta efter Michael Owen, Robbie Fowler och Phil Thompson.

Högerbacken gjorde sin debut i oktober 2016 och har sedan dess gjort 12 mål och 53 assist på sina 199 framträdanden.

En annan spelare som kan nå en milstolpe på Stamford Bridge är Fabinho som kan göra sitt 100:e framträdande för klubben.

Om Sadio Mané hittar nätet blir han den första Liverpoolspelaren att göra mål i två raka bortamatcher mot Chelsea sedan Jack Balmer gjorde det i januari 1947.

När lagen möttes på Stamford Bridge i september 2020 räddade Alisson en straff slagen av Jorginho. Det var målvaktens första straffräddning i Liverpool och Jorginhos första straffmiss i Premier League.

Liverpool har vunnit sina två senaste bortamatcher mot Chelsea i Premier League. Senaste gången laget vann tre raka var 1974.

Sedan 1954 har The Reds endast förlorat en match den 2 januari och har åtta segrar och fem kryss på 14 matcher.

Om någon Liverpoolspelare slår till med ett hattrick blir de den första i klubbens historia att göra det på Stamford Bridge.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer