Nio matcher utan poäng för Mané

Bild till nyheten Nio matcher utan poäng för Mané
Sadio Mané har haft enorma problem med mål- och assistproduktionen under den senaste dryga månaden.

En av Liverpools största målchanser i förlustmatchen mot Leicester föll till Sadio Mané. Senegalesen smet in bakom den blåa backlinjen och frispelades av Diogo Jota, men avslutet, som gick högt över, lämnade mycket att önska.

Mané var inte involverad i särskilt mycket mer under matchens gång, men var långt ifrån den enda Liverpoolspelaren som inte nådde upp till den förväntade nivån. 

När det gäller just Mané har det dock varit skralt med poängproduktion under en längre tid. Faktum är att han inte gjort mål sedan fullträffen mot Arsenal 20 november - sedan dess har han startat nio matcher.

På dessa nio matcher, mot Porto, Southampton, Everton, Wolverhampton, AC Milan, Aston Villa, Newcastle, Tottenham och Leicester, har han varken gjort mål eller bidragit med en assist.

Anfallaren har inte varit helt under isen sett till det stora hela och fick nyligen beröm av Jürgen Klopp för sina insatser trots bristen på mål och målgivande passningar, men det är en oroväckande svag period han är inne i just när det gäller att bidra med poäng.

Mané beskrev fjolårssäsongen som den värsta han upplevt, då levererade han 11 ligamål på 35 matcher. Efter att ha vilat upp sig under sommaren inledde han lovande under hösten men har helt tappat farten under vintern. Sju ligamål halvvägs in på säsongen är långt ifrån det man kan önska av en spelare som bland annat vann skytteligan, tillsammans med Pierre-Emerick Aubameyang och Mohamed Salah, säsongen 2018/19 med 22 fullträffar. 

Det återstår nu en match, mot Chelsea på söndag, innan Mané reser till Kamerun för att spela de Afrikanska mästerskapen med sitt Senegal, förhoppningsvis kan han hitta tillbaka till toppformen och ge The Reds en boost under den andra halvan av säsongen när turneringarna ska avgöras och titlar ska delas ut.

Källa: The Athletic


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer