– Vi var inte oss själva

Bild till nyheten – Vi var inte oss själva
Jürgen Klopp konstaterar att Liverpool var långt ifrån sin vanliga nivå i förlustmatchen mot Leicester.

Jürgen Klopp var allt annat än nöjd med sitt lags prestation mot Leicester. Detta sa han på sin presskonferens efter förlusten.

Om matchen:

– Vi var inte oss själva. Vi inledde helt OK, jag var inte helt nöjd med intensiteten då heller, men ibland ser matchinledningar ut så. Men sedan tappade vi rytmen och hittade inte tillbaka den. Vi hade stunder där vi kunde spelat mycket bättre. 

– De spelade med en diamantformation i första halvlek och ingen formation är perfekt vilket innebär att man måste utnyttja det. När man spelar i en diamant kan man spela till vänster och höger om nummer sex-spelaren och vi hade problem att täcka upp eftersom de hade Maddison som 10:a och Iheanacho och Vardy längst fram, det är inte lätt, men man kan hantera det.

– I de lägena kan man inte, och borde inte, alltid göra det självklara sakerna. Vi stressade fram det lite grann, vi slog inläggen för tidigt i första halvlek istället för att spela en till passning. Vi försökte förändra det i andra halvlek men av någon anledningen klickade det inte ikväll.

– De gjorde målet, vi var pressade, det var en bra stämning på arenan. Vi tryckte på men utnyttjade inte våra chanser, vi missade tre nickar och sådana saker. I slutändan förtjänar Leicester detta. Det är faktiskt en ganska rolig story, en kille pratar hela tiden om att vi inte ska spela 26:e och 28:e och spelar sedan bara 28:e och förlorar mot ett lag som spelade 26:e och 28:e. Det var en konstig match från vår sida, de förtjänade de tre poängen.

Om att Man City kan vara 12 poäng före innan Liverpool spelar igen:

– Ja, vi möter Chelsea och bägge lagen kan inte ta tre poäng. Jag vet, förlåt för det. Men det var inte planen att ge City chansen att dra ifrån. Men om vi spelar som vi gjorde ikväll behöver vi inte tänka på att komma ikapp City. Men om vi spelar vår fotboll i matcherna så får vi se hur många poäng vi kan ta och vad det leder till. 

– Som sagt, jag kan inte riktigt förklara varför det gick som det gick ikväll, men att hitta en förklaring är mitt huvudfokus, inte avståndet till Man City.

Om Salahs straffmiss:

– Vi skyller inte det minsta på honom. Han brukar göra mål på de chanserna men gjorde inte det ikväll. Det var lite som det var i hela matchen i stort. Mo är en del av laget och vanligtvis gör han det bättre i de lägena, precis som laget brukar spela bättre fotboll. Ikväll gjorde vi det inte bättre än så här och det var därför vi förlorade. 

Om att sviten på mål i 34 raka matcher är över:

– Det krävdes något extra för att vi inte skulle göra mål ikväll, vi hade en del chanser och kom väldigt nära. Det hade varit bättre, men även om - och jag vet att det är lätt att säga - vi hade vunnit med 2-1 hade jag fortfarande inte gillat den här matchen.

– Jag gillade inte hur vi spelade ikväll, om jag ska vara helt ärlig. Det är inte roligt, det är inte därför vi gör det här. Så vi måste göra det bättre och vi har några dagar på oss att prata igenom det, förbättra oss och köra igen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer