Rapport: Tungt nederlag mot "Foxes"

Bild till nyheten Rapport: Tungt nederlag mot "Foxes"
​Det ville sig inte alls för Liverpool på King Power Stadium. Trots massivt spelövertag, en straff och ett friläge lyckades de inte spräcka målnollan. Istället kunde Ademola Lookman skjuta segern till sitt Leicester i den andra halvleken.

Liverpool tog snabbt kommandot i matchen och det blev tydligt att Leicester ofta skulle söka den något längre bollen bakom The Reds högt stående backlinje som primärt offensivt vapen.

Den första kvarten dominerades helt klart av det röda bortalaget, de satte hög press och Leicester kom ofta i tidsnöd i sina uppspelsförsök.

I den 14:e minuten fick Liverpool en jättechans att ta ledningen när Wilfried Ndidi fällde Mohamed Salah och Michael Oliver pekade på straffpunkten. Salah klev fram och avlossade ett skott som räddades av Kasper Schmeichel, anfallaren fick en till chans på returen men hans nick tog i ribban. Det var Salahs första straffmiss sedan matchen mot Huddersfield 2017.

Några minuter senare testades Schmeichel på nytt när Alex Oxlade-Chamberlain slog en passning mot Jordan Henderson som letade sig hela vägen mot mål, men den danske keepern lyckades reagera i tid och hålla sin nolla intakt.

Liverpool hittade in i Leicesters straffområde gång efter annan och satte rejält hårt tryck på sina motståndare, men en halvtimme in i matchen hade de inte lyckats spräcka målnollan. Mycket tack vare Schmeichel som stod för en jätteräddning när bollen studsade rätt för Salah efter lite trassel i straffområdet.

I den 35:e minuten fick Leicester en sällsynt målchans när Jamie Vardy hittade lite yta i de rödas straffområde, men Joel Matip stod för en ypperlig defensiv aktion när han täckte anfallarens distinkta avslut.

Liverpool tappade lite i tempo mot slutet av halvleken och när de vandrade ut till omklädningsrummet var ställningen fortsatt 0-0.

De inledande minuterna av den andra halvleken handlade enbart om anfallsspel från Liverpool, men Leicester sjönk ned djupt med i princip hela laget vilket skapade problem för The Reds att hitta igenom.

Tsimikas tvingades till en mycket fin glidtacklingsbrytning efter en kontring där Dewsbury-Hall sånär hittade fram till Vardy vid den bortre stolpen.

I den 55:e minuten vände Jota upp på halvvägs in på offensiv planhalva och frispelade en djupledslöpande Sadio Mané som tog med sig bollen och sköt, men skottet letade sig över ribban. En jättechans att ta ledningen för gästerna.

Direkt efter Manés missade chans valde Jürgen Klopp att genomföra sitt första byte. Naby Keita ersatte Oxlade-Chamberlain.

Liverpools oförmåga att hitta ett ledningsmål straffades efter en knapp timmes spel då Leicester slog till med ett snabbt anfall där Dewsbury-Hall hittade fram till en framstormande Ademola Lookman som tog med sig bollen i hög fart och avlossade ett distinkt skott mot den första stolpen. 1-0 till "Foxes".

1-0:

I den 64:e minuten fick Fabinho lämna plats åt James Milner.

Som sista byte för kvällen skickade Klopp in Roberto Firmino i den 70:e minuten. Jordan Henderson klev av.

Med en dryg kvart kvar att spela föll Vardy ned på marken och höll sig för baksidan av låret. Anfallaren haltade rejält och bandagerades, men han klev tillbaka ut på planen igen, vilket var viktigt för Leicester som annars hade fått avsluta matchen med tio man då de gjort alla sina tre byten.

Liverpool lyckades inte alls etablera något riktigt tryck i jakt på ett kvitteringsmål, de hade mycket boll men kunde inte hitta några som helst vägar igenom de blåas defensiva block som allt som oftast bestod av tio utespelare långt ned på egen planhalva.

Det blev inget mål för The Reds som inte alls fick anfallsspelet i stort att stämma. Med mål från straffpunkten och Manés friläge hade det kunnat sluta helt annorlunda, men när bollen inte ville in fick Jürgen Klopps mannar konstatera att säsongens andra förlust i ligan var ett faktum.