Klopp om titelstriden med City

Bild till nyheten Klopp om titelstriden med City
Manchester City trummar på i ett högt tempo i Premier Leagues tabelltopp. Jürgen Klopp menar att Liverpool inte har råd att tappa särskilt många fler poäng om de ska kunna utmana dem om titeln.

Under de senaste åren har Premier Leagues toppstrid handlat mest om Liverpool och Manchester City. De sistnämnda har vunnit titeln tre av de fyra senaste säsongerna, men säsongen 2018/19 slutade The Reds blott en poäng bakom innan de själva lade beslag på titeln säsongen därefter.

Halvvägs in i säsongen 2021/22 ser det ut att bli en ny kamp mellan de båda lagen om att ta hem det finaste priset inom den engelska fotbollen, även om Chelsea också verkar haka på denna gång. 

På den andra delen av presskonferensen inför Leicester fick Jürgen Klopp en fråga om huruvida han tror att Liverpool kan ta sig ikapp Manchester-laget som nu är sex poäng före i tabellen med en match mer spelad.

– Jag tror att det är möjligt, det är så jag tycker att vi ska tänka, det är därför vi är här, men det är svårt, riktigt svårt. Det är bara att se hur både vi och City levererat kontinuerligt under de senaste åren. City blev mästare för tre år sedan, en poäng före oss, eller 11 millimeter (John Stones räddning på mållinjen mot just Liverpool). 

– Vi jagade dem på ett fantastiskt sätt under hela året. Året dessförinnan gick vi till Champions League-final men förlorade, så grabbarna har gjort det otroligt bra, men det är vad som krävs om man ska ha en chans. 

– I en liga med vad som troligtvis är världens bästa lag är det svårt att vara före dem, men vi är inte helt utom räckhåll, det är inte så att vi inte alls har chansen längre, men självklart är det så att Man City inte kommer att tappa så många poäng så det gäller att inta tappa så många själv heller. 

– Vad måste vi göra bättre? Först och främst handlar det om att försvara på absolut högsta nivå. Det är vad som krävs. Över det tycker jag att vi har förbättrat oss väldigt mycket, vi spelar riktigt bra, vi är svårare att försvara mot än tidigare. Vi har tagit bra steg framåt. Kommer det att räcka? Jag har ingen aning, men utan att prestera som vi har gjort har vi ingen chans och om vi verkligen vill slåss om titeln måste vi leverera i match efter match. Vi får se om det är möjligt eller inte, men vi ska ge det ett försök, avslutade Klopp.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer