Senaste nytt inför Leicester

Bild till nyheten Senaste nytt inför Leicester
Jürgen Klopp berörde en rad olika ämnen när han mötte pressen inför bortamatchen mot Leicester. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Detta hade Jürgen Klopp att säga:

Om läget i truppen:

– Grabbarna som hade Covid är tillbaka så Fab, Virgil, Curtis och Thiago är tillbaka. Vi har en ung spelare som nu isolerar sig och två i staben. Det är en svår situation, det är lite av ett lotteri varje gång man kommer till anläggningen, man hoppas att allt ska vara lugnt men så dyker något nytt fall upp. Men bortsett från det ser det bra ut.

Om att inte spela på Boxing Day:

– Jag har sagt det förr, situationen borde inte vara som den är. Vi kan prata om det varje år. Jag vet att det är tradition, vi hade utan problem kunnat spela på Boxing Day. Att spela den 26:e och 28:e är inte rätt. Jag säger det eftersom det är sant. Jag tror inte att det är så svårt att hitta lösningar, spela 26:e och 29:e. Det hade hjälpt spelarna även utan Covid. 

– Man behöver tur i dessa stunder, så ska det inte behöva vara. Vi alla vill spela på Boxing Day, alla älskar det, folket älskar det, men efteråt... vi kan inte sluta prata om det här, spelarna behöver hjälp och det är tränarna som står dem närmast. Det är därför vi är tydliga med vad vi tycker.

Om att Salah, Mané och Keita kan spela mot Chelsea:

– Ja, men vi har en match däremellan mot Leicester. Det är positiva nyheter, vi är tacksamma för det. Alla klubbar fick den hjälp de behövde. 

Om Leicester:

– Leicester är inte i en perfekt situation med skador och säkert några Covid-fall. Vi spelade mot dem för några dagar sedan, då var de riktigt starka. Igår klev vi ut på träning när det stod 4-0 sedan fick jag höra att det stod 4-3, wow. De är ett bra lag, Brendan gör ett bra jobb, så det kommer bli tufft för oss.

Om utmaningarna att vara PL-manager:

Journalisten frågade om detta är den tuffaste säsongen Klopp upplevt som manager.

– Om det är den tuffaste vet jag inte, men den här perioden är alltid tuff. Vi är medvetna om hur den här perioden ser ut, i juni och juli är vi medvetna om att vi måste förbereda oss inför en lång säsong och en del av den säsongen är nu i december och januari. 

– Det beror också på om man har Europaspel eller inte, då har man minst sex matcher mer, om man går långt i de inhemska cuperna har man minst två matcher mer. Det är tufft, men om det är den tuffaste säsongen vet jag inte. 

– Vi har haft fyra fall i truppen, nu det femte, sjätte och sjunde med den unga spelaren och stabmedlemmarna. Men man vet aldrig, varje dag kommer man till anläggningen, testas och hoppas att man inte har det. Våra spelare har inte haft några symtom, inte de från staben heller, så det kan vara vem som helst som har det. Det är tufft. 

– Vi försöker hantera det och ta oss igenom det. Vi hoppas att allt ska gå bra. Vi vet inte omedelbart vilken variant av viruset de testat positivt för, om det är omikron eller delta eller så, men det vi märker är att när man är vaccinerad med tre doser verkar symtomen inte vara så påtagliga överhuvudtaget.

Om han ser positivt på framtiden för klubben:

– Jag är väldigt glad över det (de många ungdomarna som visat framfötterna). Vi är tacksamma att akademin får fram dessa spelare. Det området vi verkar i ger också en bra utbildning när det gäller inställning, så vi får fram både duktiga fotbollsspelare och bra personer.

– Som jag sa efter Leicester-matchen. Om det inte fungerade med den elva vi skickade ut så var det mitt fel. Man måste vara försiktig med hur många unga spelare man spelar samtidigt. Vi hade kunnat starta annorlunda, men då hade vi behövt göra många byten i andra halvlek. Vi beslutade att vi skulle plocka in lite mer erfarenhet i andra halvlek. 

– I den här perioden måste man fatta en mängd olika beslut baserat på vad som händer under veckorna. Utifrån kanske det inte är så lätt att förstå, de vill alltid se den bästa elvan spela hela tiden, men det är inte möjligt med alla dessa turneringar. Jag tycker att grabbarna gjorde det riktigt bra, det jag älskade särskilt mycket med kvällen var att stämningen på arenan var bra även när vi låg under och när vi klev ut i andra halvlek skapade publiken en speciell stämning.

Om att införa fem byten:

– Ja. Vi måste lägga tävlingen åt sidan, vi kan inte säga att City har bättre inhoppare än Southampton, att vi har bättre inhoppare än Burnley, vad det nu egentligen betyder eftersom alla lag kan skapa problem för sina motståndare, men ser man direkt till transfermarknaden och allt sådant så kan jag förstå det. 

– Problemet är att intensiteten för en klasspelare i England är nära bristningsgränsen. En klasspelare spelar nästan 38 matcher i Premier League, kanske fem matcher i de inhemska cuperna, med landslaget ytterligare tio stycken, plus Champions League, ju längre man går desto fler matcher blir det. Man når ganska snabbt 50 matcher eller fler. 

– Under min första säsong tror jag att den sista matchen var den 64:e matchen. Ja, vi har en trupp som vi kan utnyttja, men det finns alltid nyckelspelare som spelar väldigt ofta. 

– Beslutet om bytena fattades av 14 klubbar. Jag tror man behöver 14 röster för att ändra någonting. Det är fel. Låt mig ta ett exempel, Burnley, jag tror inte så många av deras spelare spelar landslagsfotboll, så när våra spelare spelar tre matcher har de inga matcher. De spelar 38 ligamatcher, några cupmatcher och når kanske upp i 42 matcher. Det är ett problem som några lag verkligen har, men beslutet ligger i andras händer.

– Det är ett problem. Det rätta hade varit fem byten, på grund av alla matcher måste spelare som kommit tillbaka från covid eller skada spela omedelbart. Den här fantastiska sporten är så fantastisk eftersom det brukar vara så att spelarna är utvilade inför matcherna och kan ge allt. Det är därför vi älskar sporten. Om det inte kan vara så blir det problematiskt. 

– Ännu ett exempel: den bästa och mest intensiva ligan i världen är den enda toppligan som bara har tre byten. Det är inte rätt. Men vi har klarat oss så här långt, men vi borde göra en förändring. Richard Masters sa det själv att han skulle vilja göra en förändring, men han kan inte eftersom man behöver omröstningen. Och omröstningen involverar klubbar med andra typer av problem som säger att de inte vill ha fem byten, så jag ser inte särskilt stora chanser för en förändring.

Om spelarnas kyla:

Journalisten lyfte fram målen mot Leicester där spelarna behöll kylan trots ett pressat läge.

– När man har spelat en längre tid har man upplevt stämning på läktarna förr och vi alla gör det vi gör för att kunna spela på ett Anfield med en fantastisk stämning. Man blir inte nervös, det ger dig en boost. Det hjälper dig att flyga fram och sluta tänka på att det är väldigt jobbigt. Det är väldigt speciellt, det hjälper, det hindrar inte någonting. 

Om insatsen mot Leicester för två år sedan:

– Den matchen för två år sedan spelade vi direkt efter att vi kommit hem från klubblags-VM i Qatar. Vi hade ingen aning om hur vi skulle hantera intensiteten som kom med resandet och två extra matcher i den redan hektiska perioden. 

– Vi kom tillbaka och visste inte hur spelarna skulle reagera, men de gjorde det på det där sättet. Det är en av de bästa bortamatcherna vi spelat under min tid här. Fantastiskt. Vi borde dock inte tänka på den matchen nu, Leicester kommer att ge allt de har. Vi kommer att åka dit för att få med oss ett resultat. Hur bra matchen kommer att bli, det får vi se. Vi åker dit för att vinna matchen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer