​Video: Klopp önskar God Jul

Bild till nyheten ​Video: Klopp önskar God Jul
Jürgen Klopp har önskat alla röda supportrar världen över en riktigt God Jul. Här hittar du talet både som textad version och som videoklipp.

"Som alltid vill jag önska Liverpoolsupportrarna världen över en god och fridfull hjul - oavsett var i världen du läser dessa ord hoppas jag att du och de du håller kär är friska och krya," skriver Klopp på klubbens officiella sajt.

"När jag skrev det här brevet för ett år sedan pratade jag om hur pandemin hade påverkat våra liv, både som yrkesmän men allra mest som människor. Tolv månader senare påverkas vi fortfarande av den, men vi borde också se till de positiva steg vi under 2021 har tagit mot vad som förhoppningsvis är en ljus framtid för samtliga."

"Det här året har på nytt lärt oss den viktigaste lektionen om att vara tacksam för det som betyder allra mest för oss."

"När jag skriver idag är vi mitt i en ny våg av pandemin och ingen kan förutspå vad som kommer att ske under de kommande dagarna, veckorna eller månader. En sak är dock klar för mig - vi är starkare om vi möter det tillsammans."

"Jag har vid många tillfällen uttryck min respekt och uppskattning för vårdpersonalen här i Storbritannien och världen över som har satt andras hälsa före sin egen. Dessa människor är de äkta hjältarna och även om vi är inne i den 21:a månaden av pandemin får vi inte glömma vad de har, och fortsätter göra, för dig, mig och alla andra."

"Tyvärr är det ett faktum att några av er som läser detta har förlorat någon till följd av pandemin detta år. Oavsett om du är en del av Liverpoolfamiljen, håller på ett annat lag, eller inte följer fotboll alls, du finns i våra tankar och böner."

"Självklart tänker vi idag, som alla dagar, på familjer och vänner till de som förlorade sina liv vid Hillsborough och även överlevarna. Ni är en daglig inspiration med tanke på det mod och den styrka ni har visat."

"Tragiskt nog förlorade vi under 2021 Andrew Stanley som blev den 97:e supportern att dö till följd av det som hände. Som jag sa när han gick bort så kände jag honom inte väl, men jag fick äran att träffa honom ett par gånger när han kom och besökte Melwood eller för att titta på matcherna på Anfield. Andrew satte verkligen ett avtryck hos oss för sitt mod och för den kamp han gått igenom."

"Det var en ära för mig att spendera tid med honom och han, hans familj och vänner finns i mina tankar idag, 100 procent."

"Tyvärr har ytterligare några i Liverpool FC-familjen lämnat oss under året och våra tankar går till familj och vänner till Ian St John, Roger Hunt, Ray Kennedy, Louis Bimpson, Tommy Leishman och Phill Chisnall, även Gerry Marsden."

"Vi i staben och spelarna har också upplevt personliga sorger bortom fotbollen. En del känner ni kanske till, en del har ni inte hört om, men under dessa tuffa perioder har vi visat hur nära vi står varandra som grupp. Som alltid blir man starkare tillsammans."

"Det är någonting jag ser i och med arbetet som LFC Foundation, Red Neighbours och andra grupper gör för lokalsamhället i Liverpool. Jag ser det i det fantastiska arbete som Fans Supporting Foodbanks gör - wow, min respekt för det arbete de utför är så stor den kan vara."

"Jag skulle också vilja nämna Alder Hey. Tyvärr kunde vi för andra året i rad inte besöka dem, men vi kunde bringa lite glädje till några barn via videosamtal. Jag skickar stora kramar och all min kärlek till patienterna, familjerna och de anställda som håller yppersta världsklass."

"På planen var delar av 2021 väldigt tufft, särskilt de första månaderna av året. Vi hade många långtidsskador och hade problem med formen. Men jag måste säga det igen, sättet som grabbarna tog sig samman och gick tio matcher i rad utan att förlora för att spela oss in i Champions League, det är ett av de stoltaste händelserna för mig som manager."

"Det finns en bild från säsongens sista dag som etsat sig fast i huvudet på mig. Det togs efter matchen när vi hade 10 000 supportrar tillbaka på Anfield. Nat Phillips och Rhys Williams applåderar supportrarna på the Kop och båda har sår och är blåslagna i ansiktet."

"För mig visar den bilden vad dessa grabbar åstadkom. Vi visade äkta Liverpoolinställning och jag kunde inte vara stoltare."

"Denna säsong flyger grabbarna gen och visar alla varför jag är världens lyckligaste som har äran att kalla mig deras manager. Att arbeta med dem varje dag är fantastiskt."

"Detsamma gäller staben här på AXA Training Centre. Med stor hängivenhet och mycket uppoffringar gör de sitt allra bästa för Liverpool FC. Det är otroligt. Alla samarbetar och bidrar på sitt sätt med ett gemensamt mål: att vi ska bli så bra som möjligt. Jag älskar det."

"Jag vill även rikta ett tack till de många som jobbar för Liverpool på olika områden. Framgången för det här laget beror inte enbart på vad som händer i Kirkby, ni bidrar också. Ett stort tack från oss alla."

"Slutligen vill jag tacka våra fantastiska supportrar. Att ha er tillbaka, att Anfield kan vara fullsatt igen, är definitivt min största höjdpunkt från året."

"Efter matchen mot Leicester häromdagen gav jag en intervju där jag pratade om hur mycket jag älskar att vara en del av den här otroliga klubben eftersom att den är så speciell med tanke på hur mycket vi alla betyder för varandra. Jag har verkligen menat varje ord och om jag hade haft engelska som modersmål hade jag kanske kunnat säga det bättre."

"Men en av de viktigaste anledningarna till att den här klubben är så speciell, det är ni. Vi såg hur vi påverkades när vi inte hade er på plats på Anfield eller med oss på bortamatcherna. Vi kände av det. Tro mig, vi alla kände det."

"Onsdagens match är ett perfekt exempel på kraften som Anfield besitter, varför det måste vara en plats som motståndarna hatar att spela på. Utan ert stöd hade grabbarnas comeback varit mycket svårare. Men vi gjorde det och vi gjorde det tillsammans."

"Som jag sa tidigare, ingen vet vad vi har att vänta oss framöver, men jag kan lova er att vi aldrig kommer ta ett fullsatt Anfield för givet."

"Från botten av mitt hjärta och å spelarna och stabens vägnar vill jag säga tack för ert stöd, era uppoffringar, er kärlek och ert tålamod under de senaste 12 månaderna."

"Jag är spänd på vad de kommande 12 månaderna har att erbjuda för oss som ett kollektiv. Med ert stöd bakom den här spelargruppen. Jag känner mig säker på att vi kommer uppleva mycket framgång och många minnesvärda stunder tillsammans."

"Varje dag får jag titta dessa grabbar i ögonen, jag får se deras talang och vilja på träning. Jag vet att de har en eld som brinner inombords för att skapa fler minnen tillsammans med er."

"Jag skulle vilja avsluta där jag började. Vi lever i en historisk tid med denna pandemi och jag är säker på att många av er som läser detta, likt mig, under de två senaste åren verkligen förstått vad som är viktigt här i livet."

"Nyligen såg jag en fantastisk video från klubben med en ung man vid namn Ethan, som donerade benmärg för att hjälpa att rädda livet på en ung nej vid namn Libbie. Om ni inte sett videon ännu, titta på den. Jag skäms inte över att säga att den gjorde mig känslosam."

"Anledningen till att jag nämner detta är att det visade vad vi kan uppnå tillsammans. Hur det att finnas där för någon annan kan vara det viktigaste du någonsin gör."

"Så idag lyder mitt 'team talk' till er så här: visa de ni älskar vad de betyder för er, njut av den tid ni har tillsammans, hör av er till de som inte kan vara där med er och avsätt en stund att tänka på de som tragiskt nog lämnat oss."

"Oavsett hur du väljer att fira så önskar jag dig och din familj hälsa, glädje och kärlek."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer