Fem mål är värt en "high-five"

Bild till nyheten Fem mål är värt en "high-five"
När Takumi Minamino var 19 år hamnade han i Guinness rekordbok, som inte minst brukar vara en populär klapp under julgranarna. – Det skulle faktiskt vara en kul grej att få fira ett Liverpoolmål på det sättet, säger han.

– Ja, jag hade rekordet för flest "high-fives" på en minut, men jag tror att rekordet har slagits nu, berättar den snart 27-årige japanen för Liverpoolfc.com.

– Det hände när jag spelade för Cerezo Osaka och det var ett evenemang i ett köpcentrum. Drygt 200 personer ställde upp och eftersom jag var yngst i laget blev jag utvald att vara med. 

– Jag fick springa längs raden och ge "high-fives" och lyckades ta mig in i Guinness rekordbok. Det är ett kul minne som vi fortfarande pratar om.

Han utesluter inte att "high-five" kan dyka upp som ett målfirande någon gång framöver. 

I onsdags gjorde han för övrigt sitt femte mål för säsongen då han bankade in 3-3-målet på övertid i ligacupkvarten mot Leicester. En vacker balja som ni kan se i olika kameravinklar i slutet av denna artikel.

"Taki" har gjort fem mål på 13 matcher för The Reds sedan säsongsstart och är nu uppe i 44 matcher, 9 mål och 3 assist sedan övergången från RB Salzburg i januari 2020, strax innan coronaviruset lamslog världen.

– Jag har det väldigt bra i klubben. Som barn drömde jag att spela för Liverpool och jag brukade alltid titta på matcherna. Premier League är en av de mest populära ligorna i Japan och det var min dröm att få spela här. Jag trivs väldigt bra och vill gärna bidra med ännu mer. 

– Ibland är det för mycket moln och regn här, men det går bra. Och av matchen gillar jag fish and chips bäst. Stämningen i staden är bra, men jag har inte haft tillräckligt med chanser att utforska England på grund av covid. Jag skulle gärna vilja lära mig mer om landet i framtiden, avrundar han.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer