​– Grabbarna var fantastiska

Bild till nyheten ​– Grabbarna var fantastiska
Jürgen Klopp diskuterade lagets insats och öste beröm över Caoimhin Kelleher och Takumi MInamino när han mötte pressen efter segern mot Leicester.

Liverpool vände ett tvåmålsunderläge i paus till seger efter straffar och slog ut Leicester ur Ligacupen. Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen:

Om matchen:

– Jag är väldigt, väldigt glad. Jag är nöjd inställningen, viljan och många delar i vårt spel. Det var tufft i första halvlek, vi behövde göra många förändringar. Neco (Williams) kan spela i en offensiv roll, men tillsammans med Conor (Bradley) fungerade det inte riktigt. Conor är en fantastiskt talangfull spelare, jag älskar honom, han kommer vara en Liverpoolspelare i framtiden men idag behövde vi göra ändringar till andra halvlek.

– Tyler bytte vi ut på grund av det gula kortet och Billy bara för att vi hade Ibou tillgänglig, vi visste att han kunde spela 45 minuter. Jag ville inte starta honom för då blir det lätt att de spelar lite längre, vilket inte hade varit bra idag. Så alla byten hade sina anledningar.

– I den första halvleken var vi bra när vi spelade fotboll. När vi spelade på rätt sätt var vi bra. När vi spelade dem i händerna var vi inte så bra, de kunde vinna bollen enkelt och hade två kontringar som blev mål.

– I paus sa jag till grabbarna att jag faktiskt hade gillat matchen bortsett från de misstag vi gjorde vid målen och att vi behövde göra det bättre i vissa lägen. Vi kunde inte spela rakt in i deras formation, vi behövde spela runt dem. Bytena till den andra halvleken hjälpte. När man kan byta in Diogo Jota i den form han är i så är det väldigt hjälpsamt. Millie kom in i nummer sex-rollen och det var tydligt att vi inte skulle ha problem med inställningen då. Vi hade inte problem innan, men vi garanterade att det inte skulle bli så.

– Sedan kom Naby in, vilket match han gör! Grabbarna var fantastiska, jag gillade det verkligen. Och i slutändan räddade Caoimhin, inte bara vid straffarna utan även Albrightons skott, våra liv. Nu är vi i semifinal - härligt!

Om Kelleher:

– Han är en fantastisk målvakt, jag vill inte längre säga att han är en talang. Kanske ur ett målvaktsperspektiv eftersom de kan spela längre, men han är en fantastisk målvakt, han är bra med fötterna, har bra spelförståelse, han har vad som krävs.

– John (Achterberg) och Jack (Robinson) har gjort ett otroligt arbete tillsammans med honom under åren, det är fantastiskt.

– Det är inte första gången han är involverad i en spektakulär match, det var lite liknande mot Arsenal (2019). Men nu har han tagit ytterligare kliv. Som jag sa, han räddade våra liv ikväll.

Om Takumi Minamino:

– Riktigt bra mål, riktigt bra insats. När man gör så många förändringar är det inte alltid schysst att förvänta sig att den och den spelaren ska göra toppeninsatser. Men han gjorde det riktigt bra. Han är otrolig ur ett taktiskt perspektiv och det är så roligt för honom att han fick göra det där målet. Det var ett snyggt mål, ett viktigt mål som kom i bästa möjliga tid.

– Han förtjänade det med tanke på allt han gjorde ikväll och allt han gjort under de senaste månaderna och åren. Jag är väldigt glad för hans skull.

Om Neco Williams:

– Han spelade på olika positioner i första och andra halvlek, men han gjorde det riktigt bra. Vi är vana vid att ha Mo Salah på den sidan, så är det, vi är vana vid att kunna spela på ett visst sätt. När vi var lugna i vårt spel och kombinerade med kortpassningsspel fungerade det bra, men det var lite för lätt för vänsterbacken att försvara de längre bollarna.

– Jag vet hur han kan vika in från kanten med sin vänsterfot, så jag förväntade mig en eller två sådana situationer. Han gjorde det bra, men självklart var den andra halvleken bättre.

Om semifinalen borde vara enkelmöte:

– Ja, jag tycker att det hade varit bättre med en match, absolut, men vad jag tycker är inte viktigt, så om det är två matcher så ska vi spela två matcher. Det hade dock varit bra med bara en match, det är sant.

Om han har ett budskap om spelarnas hälsa med tanke på Covid-läget:

– Det enda jag gör med sådana budskap är att skapa rubriker. Vi har ett möte imorgon, men det är med Premier League, inte EFL, jag vet inte om de kommer vara involverade eller inte. Jag har inte bara pratat om spelarnas hälsa under det här året, jag har gjort det i sex års tid. Det är som det är.

– Om det hade hjälpt att jag säger saker hade jag sagt det oftare, men det gör det inte, det blir bara nya rubriker. Som sagt, jag hade föredragit ett enkelmöte.

– Nu har vi lottats mot Arsenal, det blir bra, vi ska spela mot dem och se vilket lag som är bäst, men jag förväntar mig inte att det sker några förändringar (i spelschemat).

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer