Rapport: Vidare efter straffar!

Bild till nyheten Rapport: Vidare efter straffar!
Liverpool stod för en usel första halvlek mot Leicester men spelade upp sig rejält i andra halvlek och hämtade upp ett tvåmålsunderläge till 3-3. I straffläggningen klev Caoimhin Kelleher fram och räddade två straffar innan Diogo Jota slog in avgörandet.

Det blev Leicester som skapade matchens första möjlighet efter fem minuters spel. Joe Gomez missade ett uppspel vilket öppnade upp ett kontringsläge för gästerna. Patson Daka kom loss och avlossade ett skott men Caoimhin Kelleher stod pall.

Efter nio minuter fick Leicester sin andra målchans och då satte bollen i nät. Kostas Tsimikas misslyckades med en passning inåt i planen och Maddison kunde hitta in till Jamie Vardy som satte 0-1 med ett lågt avslut.

Det dröjde bara tre minuter innan Vardy hittade nätet igen. Målet kom till efter ännu en kontring. Raka löpte sig loss och hittade in till Vardy vars uppgift att sätta dit bollen blev mycket enkel. Liverpool var inte alls vakna och slarvade otroligt mycket i sitt passningsspel, vilket straffade sig hårt.

Det var inget fel på målproduktionen i matchen! I den 19:e minuten nickade Neco Williams in bollen mot Roberto Firmino som sökte avslut utan framgång, istället hittade han ut mot Alex Oxlade-Chamberlain som med ett distinkt avslut sköt Liverpool tillbaka in i matchen med ett reduceringsmål. Tsimikas stod för ett fint förarbete på sin vänsterkant i uppbyggnaden till målet och tog lite revansch på sig själv efter den slarviga passningen som ledde till det första baklängesmålet.

Matchens fjärde mål kom efter en dryg halvtimme, och vilket mål det var! Maddison vann ett motlägg mot Oxlade-Chamberlain och drog till på halvvolley: skottet susade in precis under ribban och 1-3 var ett faktum.

Liverpool var helt under isen och fick sånär lov att bevittna Vardy fullborda ett hattrick när han snott bollen av en slarvig Gomez, men anfallarens avslut tog i stolpen.

Det var relativt händelselösa avslutande minuter på halvleken och Liverpool vandrade ut till pausvila i ett tvåmålsunderläge.

Inför den andra halvleken gjorde Jürgen Klopp tre byten - Tyler Morton, Billy Koumetio och Conor Bradley fick lämna plats åt James Milner, Ibrahima Konate och Diogo Jota.

Precis som i den första halvleken var det slarv från röda spelare som ledde till farliga lägen för Leicester. Gomez tappade bollen på nytt i den 51:a minuten och Dewsbury-Hall fick ett skottläge, men Kelleher hann ned efter marken och styrde ut till en hörna.

Efter en knapp timmes spel bytte Klopp in Naby Keita. Jordan Henderson lämnade planen.

Liverpool var betydligt bättre efter paus. De hade mycket boll på offensiv planhalva och jobbade sig sakta men säkert fram till en målchans som skulle ge utdelning. I den 68:e minuten tog Jota en djupledslöpning in i straffområdet, fick bollen av Minamino och avslutade säkert med ett hårt skott, otagbart för Schmeichel. 2-3.

Reducering väckte både hemmalaget och publiken till liv och känslan var att en kvittering hängde i luften när Leicester tvingades sjunka djupt ned i planen och rensa bort bollen gång efter annan.

Med tio minuter kvar att spela gjorde Klopp sitt sista byte när Tsimikas lämnade plats åt Owen Beck.

Strax därefter tvingades Schmeichel till en jätteräddning när Keita sköt ett distansskott som styrdes på Jota och mot Leicesters mål.

Liverpool kom i våg efter våg i offensiven under matchens slutskede och med en minut kvar av övertiden kom det så välförtjänta kvitteringsmålet! Leicester hade maskat vid varje möjlighet men blev tillslut straffade av Takumi Minamino. Milner lyfte in bollen i straffområdet mot japanen som på ett vackert sätt sög ned bollen och avslutade lågt vid den högra stolpen till 3-3!

Matchen slutade 3-3 efter ordinarie tid och det krävdes straffläggning för att avgöra vilket lag som skulle ta sig vidare till semifinal.