– Helt fel, någon måste agera

Bild till nyheten – Helt fel, någon måste agera
I matchprogrammet till kvällens match lovordar Jürgen Klopp Leicester och Brendan Rodgers. Han kommer också med en uppmaning till beslutsfattarna i Premier League som han menar måste agera i den rådande Covid-krisen.

Jürgen Klopp inleder genom att lyfta fram ex-röde managern Brendan Rodgers.

"När Brendan Rodgers återvänder hit gör han det självklart som en motståndare men också som en kär vän till vår klubb. En vänskap baserad på erfarenheter från förr. En vänskap som från Liverpools håll bygger på tacksamhet för hans enorma insatser som bidragit till den här klubbens framsteg."

"Med det sagt, vänskapen sätts på paus i 90 minuter, det är tydligt från bägge håll."

"Leicester under Brendan är ett av de mest spännande lagen att titta på i vår liga. Jag älskar att se dem spela. Mindre roligt är det att möta dem."

"De vann FA-cupen förra säsongen, vilket var en briljant kollektiv insats. Jag kunde inte vara gladare för Brendan och hans stab."

"Brendan var enormt framgångsrik med Celtic i Skottland. Deras dominans under honom var skrämmande. Att följa upp det genom att vinna en titel i England är stort. Insatsen i finalen visar varför de verkligen kan utmana om titlar under Brendan."

"De är ett komplett paket. De har en balanserad trupp med fantastiska spelare som utvecklas för varje säsong som går. De har nu en helt ny träningsanläggning och en arena som alltid är fullsatt och fylld med passion. Lägg därtill en otrolig ledare i form av Brendan. Det är en cool blandning."

"Ikväll är vi dock rivaler och vi vill verkligen sätta stopp för deras väg framåt i den här turneringen. Det står en semifinalplats på spel. Vi vill ha den precis som dem. Game on."

Covid-situationen oroar

"Det går självklart inte att skriva den här texten utan att nämna den växande osäkerheten i samhället och fotbollen när det kommer till Covid. Sedan jag senast skrev i matchprogrammet har vi fått bekräftade fall i vår trupp. Att det har hänt är inte roligt och som människa blir man orolig."

"Osäkerheten är en utmaning för alla. Det skapar oro."

"Jag kommer upprepa mig själv nu, men jag tycker att vi måste fortsätta tills vi får berättat för oss att det inte är säkert längre. Lita på mig, om eller när det händer kommer vi följa de besked som är rätt för allas hälsa. Vi skulle inte ställa oss emot det för en sekund."

"När jag skriver detta har det inte hänt ännu. Processen för oss, sedan några spelare testat positivt, har varit att informera Premier League och vänta på instruktioner och riktlinjer."

"Inför matchen mot Tottenham var vi i nära kontakt med ligans medicinska avdelning och det blev tydligt att det inte var tal om att flytta matchen med tanke på antalet fall vi har i gruppen. Så, vi följde det beskedet och spelade."

"Vi spelar tills vi blir tillsagda att sluta. Vi måste lita på de som fattar besluten. Jag har en stark övertygelse om att vi som en del av detta måste se över spelschemat. Hur jag ser på bristen av återhämtnings- och förberedelsetid för spelarna under denna period är väl känt."

"Nu är det dock annorlunda. Jag tycker inte att det är rätt under normala omständigheter, men det känns helt fel att lag ska spela matcher inom loppet av två dagar i den nuvarande situationen."

"Alla trupper kommer att ha påverkats av den nuvarande Covid-krisen på olika sätt, några värre än andra. Men vi kan inte blunda och låtsas att detta är en normal situation. Det är det inte. Det är en extraordinär situation. Med det sagt uppmanar jag de med makt att förändra att faktiskt göra det."

"Snälla gör det för spelarnas hälsa. Det handlar inte om tävling eller fördelar. Att tänka på det i det här läget hade varit magstarkt."

"Titta på situationen, se hur idrottsmännen pressas fysiskt. Låt oss samarbeta för att hitta en lösning. Det är inte OK att be dem spela två matcher på två dagar i det här läget. Det är helt enkelt inte OK. Det är helt fel. Någon måste agera."

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer