– Tar inte spelarnas hälsa på allvar

Bild till nyheten – Tar inte spelarnas hälsa på allvar
Jordan Henderson riktar kraftig kritik mot Premier Leagues sätt att hantera den nuvarande Covid-situationen.

I måndags meddelade Premier League att matcherna i jul kommer att gå av stapeln trots att många klubbar drabbats av Covid-smitta i trupperna.

Liverpools lagkapten Jordan Henderson ställer sig frågande till om ligan tar spelarnas hälsa på tillräckligt stort allvar.

– Jag tror inte att folk kan förstå hur intensivt det är innan man faktiskt upplever det, säger han till BBC Sport.

– Fotboll betyder allt för oss och vi vill kunna prestera på högsta nivå varje gång vi kliver ut på planen. Tyvärr är det svårt att göra det för tillfället. 

– Det har varit så här i flera år nu, men det har blivit ännu värre på grund av Covid. Jag är orolig över att ingen tar spelarnas hälsa på allvar.

– Självklart vill vi som fotbollsspelare gå ut på planen och spela, men det känns som att beslut fattas utan att ta tillräckligt med hänsyn till spelarnas hälsa, särskilt nu med Covid.

– Vi kommer försöka att ha diskussioner i bakgrunden för att påverka framöver, men just nu känns det inte som att spelarna får den respekt de förtjänar när det gäller att få sina röster hörda. Det finns ingen möjlighet att faktiskt på allvar sätta ned foten och säga att det här inte är rätt för spelarnas hälsa.

Liverpool har fyra spelare i truppen som testat positivt för Covid men står ändå inför ett scenario där de ska spela fem matcher inom loppet av två veckor. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer