– Vi går för titeln

Bild till nyheten – Vi går för titeln
Inför kvartsfinalen mot Leicester slår Caoimhin Kelleher fast att laget tar Ligacupen på allvar och att de spelar för att ta hem pokalen.

Liverpool har besegrat både Norwich City och Preston North End i Ligacupen denna säsong har har därmed tagit sig till kvartsfinal. Där väntar Leicester City i en hemmamatch på Anfield.

Att döma av Caoimhin Kellehers kommentarer inför matchen är det han som ska vakta de rödas målbur mot Brendan Rodgers mannar.

– Jag är väldigt taggad. Det var ganska längesedan jag spelade min senaste match, så jag ser fram emot att komma ut på planen igen, särskilt i en hemmamatch inför supportrarna. Det kommer bli en speciell kväll för oss alla, säger målvakten till Liverpoolfc.com.

– I varje turnering spelar vi för att vinna. Vi tar det verkligen på allvar. Det är också en turnering, som man sett under åren, där unga spelare får chansen att spela.

– När de, och jag, spelar så tar vi det så seriöst vi kan. Vi vill gå så långt vi kan, vi går för titeln. Vi har inte vunnit denna turnering på ett tag så det hade varit härligt att vinna i år.

Senaste gången Liverpool vann Ligacupen var 2012 när de besegrade Cardiff City efter straffläggning. Nästa hinder på vägen mot en ny final på Wembley är alltså Brendan Rodgers Leicester. "Foxes" kommer till matchen med en matchfri period på tio dagar till följd av inställda matcher på grund av coronaläget i England.

– Leicester är ett klasslag, konstaterar Kelleher.

– De har fått ett par matcher framflyttade men jag tror att de är mer än redo nu. Vi är inte helt säkra på vilket lag de kommer att spela med, men oavsett vad så har de en tydlig identitet i sitt spelsätt och jag är säker på att det blir en tuff match för oss.

Under åren har flera akademispelare gjort sina första A-lagsmatcher i Ligacupen. En av dem är just Kelleher som fick sin debut säsongen 2019/20. 

– Mycket är tack vare akademitränarna, de spelar en viktig roll. När man är där så förbereder man sig inför eventuella chanser med A-laget och om man får chansen är man så redo man kan vara.

– Ofta får man komma upp och träna med laget innan vilket gör att man vänjer sig ännu mer, tränarna och spelarna håller högsta klass och de är verkligen hjälpsamma.

– När man väl får chansen är man förberedd och då är det bara upp till en själv att ta vara på den chansen, avslutar målvakten.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer