– Aldrig sett en bättre ytterbacksduo

Bild till nyheten – Aldrig sett en bättre ytterbacksduo
Tidigare Manchester United-spelaren Gary Neville lägger rivaliteten åt sidan och hyllar Liverpools ytterbackar Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson.

Gary Neville är sedan några år tillbaka en expert för Sky Sports och har tillsammans med bland annat Jamie Carragher blivit en tyckare vars åsikter verkligen väcker starka känslor på sociala medier. 

Efter söndagens match mellan Liverpool och Tottenham lyfte Neville fram två Liverpoolspelare och höll inte igen i sitt beröm av duon.

– Jag tror jag aldrig sett en bättre ytterbacksduo i Premier League, konstaterade Neville.

– Man kan prata om dem i samma andetag som den allra bästa duon, Roberto Carlos och Cafu i Brasilien. De är exceptionellt bra och kan kombinera med varandra på ett fantastiskt sätt på fotbollsplanen.

På 18 matcher i Premier League denna säsong har Alexander-Arnold och Robertson levererat tre mål och tretton assist. Neville fick en fråga om varför motståndarna har så svårt att sätta stopp för duon.

– För det första, de är väldigt duktiga. De levererar kontinuerligt med kvalitet och energi. Kombinerar man dessa två saker får man duktiga spelare. De är fantastiska att titta på. 

Enligt Neville är Alexander-Arnold unik i sättet han spelar från sin högerbacksposition.

– Alexander-Arnold är ett fenomen när det gäller passningskvalitet och att skapa chanser i det offensiva spelet. Det är något jag aldrig sett från en försvarare tidigare.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer