Senaste nytt inför Leicester

Bild till nyheten Senaste nytt inför Leicester
Pep Lijnders har mött pressen och snackat om roteringar inför ligacupkvarten mot Leicester, om VAR och om sjukdoms- och skadeläget.
Om covid- och skadeläget:

– Jag vill ta tillfället i akt och skryta över laget. Det var inte lätt att resa till Spurs och förlora stommen i laget med Virgil, Fabinho och Thiago och så mista kaptenen på matchdagen.

– I samma stund Jürgen håller det sista mötet innan matchen lägger vi allt annat bakom oss och attackerar matchen. Det var det laget gjorde. I första halvlek hade vi bollen i 70 procent av tiden mot ett utvilat Tottenham. Laget ska ha beröm för sin inställning och det är jag väldigt nöjd med.

– Läget är fortsatt detsamma. Virgil, Fabinho, Thiago och Curtis Jones är inte här i byggnaden, dom är hemma.

Om när de kan vara tillbaka:

– Hälsan måste alltid komma i första hand och vi kommer inte att skynda oss att få tillbaka dem och vi kommer att ta oss den tiden. Det är det viktigaste.

– Detta virus är väldigt oförutsägbart. Vi måste se hur var och en mår. Om de blir sjuka eller har symtom. 

Om Liverpools ståndpunkt på gårdagens Premier League-möte:

– Vi kommer alltid med våra rekommendationer. Varje år snackar vi med Premier League, FA och domarna för att förbättra kvaliteten på spelet. Vi gjorde det igen på det här mötet.

– Vi tror att ska dom förbättra kvaliteten på spelet – och jag måste säga att vi älskar att arbeta i England, så missförstå mig inte – men man måste respektera spelarnas återhämtning. 

– Om du vill ha kvalitet i spelet måste man undvika att spelarna blir slutkörda. Om våra spelare är mer slitna tar de inte lika snabba beslut, är inte lika modiga, kreativa eller spontana. Vi spelar bollen i sidled snarare än framåt och kvaliteten förändras. 

– Vi måste respektera att Premier League-spelare behöver 72 timmar för återhämtning. Om vi vill ha mer kvalitet... I alla våra rekommendationer har vi pratat om att respektera återhämtningsprocessen för att minska risken för skador.

Om VAR-cirkusen mot Tottenham:

– Nej. Alla såg vad som hände. VAR är en bra grej som hjälper till att få de stora besluten riktiga. Alla gör misstag. Om vi, Jürgen och jag, gör fel så blir vi straffade. Men om en domare gör stora misstag så är det vanligtvis lagen eller spelarna som blir straffade. Det är inte rätt.

– Jag snackar inte bara om felen i matchen, för sådan är fotballen. Det jag inte fattar är varför VAR alltid är en annan person. Varför är VAR inte en del av laget? Den som hjälper domaren ute på planen måste känna domaren ut och in. De måste vara ett team.

– Om det alltid ändras så fungerar det inte. Det är samma sak som om Jürgen hade en ny assistent varje vecka. Det är samma. Jag önskar att vi tränare hade VAR, för då hade jag inte gjort ett misstag.

Om Jordan Henderson:

– Jordan är Jordan. Han ringde redan igår och sa att han var klar till att börja träna igen. Han hade en kraftig förkylning, men det är sånt som kan komma och gå.

– Jordan är en som måste hållas tillbaka, men som tur är har vi 24 av den sorten.

Om det blir ändringar mot Leicester:

– Ja. Men vi ser inte på matchen på det sättet. Vi vill bara förbättra laget och förbereda oss.

– Det är mycket viktigare för oss vad vi ska göra än vem som ska spela. Om du såg vår laguppställning mot AC Milan på bortaplan så tänkte kanske dom flesta: "Wow, det är modigt", medan vi bara tänkte att "nu är det match". 

– I början av säsongen snackar vi alltid med spelarna och säger att vi vill skapa minnen och speciallag. Speciallag för fansen. 

– Vi vill ha en cupkväll för fansen, full av passion och med allt vi har, och därför behöver vi friska ben. 

– Jag tror att alla klubbar har olika situationer. Du kan bara titta på det individuellt. Leicester hade fall för två veckor sedan, så alla är kanske tillbaka från sjukdom, förhoppningsvis helt ok. 

– Man kunde även se Tottenham när de kom tillbaka efter två veckor, att de spelade väldigt bra.

 – Vi förbereder oss för ett starkt Leicester-lag, ett typiskt Brendan Rodgers-lag som vill använda bollen och öppna upp planen. Ett lag som vill vara på motståndarens planhalva med tekniska spelare på mittfältet och farten i topp. Barnes, Daka eller Vardy som anfallare. Vi förbereder oss för ett bra Leicester-lag.

Om Ligacupen prioriteras:

– Vi prioriterar inte. Vi prioriterar nästa match.

– Vi sätter upp ett lag, gör en plan, förbereder oss bra och attackerar matchdagen. Det är sånt vi prioriterar och det är en av våra styrkor och en del av Klopp-mentaliteten. Vi ser nästa match som en final och det är det supportrarna förväntar sig av oss.

– Spelarna ser verkligen fram emot matchen. Vi älskar detta spel för mycket. 

Om PL-mötet och beslutet att köra vidare trots de nya Covid-utbrotten:

– För mig är det inte managers som är experterna, det är forskarna och läkarna. Vi bör följa deras rekommendationer. Premier League bör vända sig till dom och inte de dagliga ledarna eller tränarna. Men de bör fråga dem.

– Hälsan bör vara prio nummer ett. De som nu måste åka till sjukhus för att de är sjuka har bara en tanke och det är att bli bättre.

– Det är mycket man önskar sig här i livet, men blir du sjuk vill du bara en enda sak. Jag ber för dem. Det jag vill säga med det är att vi i det här jobbet värnar om spelarna och staben och deras familjer. Därför har vi allt tillrättalagt och vi försöker bryta smittkedjan med våra tester och hur vi jobbar inne i AXA.

– Vi måste följa läkarnas och forskarnas riktlinjer. Om det är något som återkommer under den här pandemin så är det att vi har agerat för sent. 

Om reglerna att du måste spela om 14 spelare är friska:

– Vi har alltid varit beroende av de unga killarna. Det man måste ha om man ska ha en välskött klubb är en tydlig väg, där spelarna på akademin har en tydlig väg att bli A-lagsspelare. 

– Det är därför vi har byggt upp vår trupp som vi har och gett så många unga killar möjligheten. Jag tror att vi har låtit fem spelare debutera i Ligacupen i år. Det är så vi vill ha det, för vi har talangerna. Vi vill ge dem chansen att växa inom klubben. 

– För mig är det bara bra. Om det innebär att spelare är otillgängliga ser vi det som en utmaning, men vi ser det också som en möjlighet att skapa nya spelare.

Om Divock Origi är tillgänglig:

– Nej, han tränar fortfarande inte. Han är vår skyttekung i den här turneringen så vi kommer att sakna honom.

Om varför Liverpool ville ställa in matchen den 28 december:

– Jürgen var väldigt tydlig då han förklarade det efter matchen senast. Vi anser att vi måste beskydda spelarna bättre.

– Vi tycker att det är absurt att vi måste spela igen under 48 timmar av de anledningar jag just har förklarat, eftersom det är mycket större fara för skador. Det är så det blir om spelarna är slitna, då får vi inte den offensiva kvaliteten som vi vill ha.

– För det andra är fotbollen en lagsport. När vi måste pressa spelarna så ökar riskerna. Det är det vi har försökt att förklara. 

– När det gäller de andra lagen så måste du fråga varför de vill spela under sådana omständigheter. Jag tror att det vore klokt att inte spela och även på grund av våra coronafall, så att vi har mer tid på oss till nästa match.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer