Dessa matcher missar Robertson

Bild till nyheten Dessa matcher missar Robertson
Andy Robertson kommer att missa tre matcher till följd av det röda kort han fick mot Tottenham. Efter matchen bad han om ursäkt på sociala medier.

Andy Robertson var involverad i det mesta som hände i 2-2-matchen mellan Liverpool och Tottenham. Han slog inlägget till Diogo Jotas 1-1-mål och gjorde själv 2-1 innan han sparkade ned Emerson Royal och fick syna det röda kortet. Det var dessutom han som utsattes för Harry Kanes våldsamma tackling, en tackling som endast resulterade i ett gult kort.

Efter matchen tog vänsterbacken till sociala medier för att be om ursäkt för att han försatte laget i en situation där de tvingades avsluta matchen med tio man.

"Jag blev uppfostrad på sådant sätt att man ska ta ansvar när man gjort någonting fel och jag måste erkänna att min tackling var ful och misstajmad. Det var ett misstag av mig som gav dem chansen att fatta det beslutet. Jag är jättebesviken!"

"Det är nog bäst att jag inte pratar om de andra situationerna i matchen, men jag kan säga hur stolt jag är över resten av laget. Bortsett från mig så var de på en fantastisk nivå under tuffa omständigheter."

"Stödet var overkligt bra också i tuffa tider. Jag önskar att vi hade kunnat belöna er med en seger."

"Ta hand om er, YNWA," skrev Robertson på Instagram.

Missar tre matcher

I och med att det blev ett direkt rött kort kommer Robertson att missa de tre kommande matcherna som är mot Leicester i Ligacupen och sedan Leeds och Leicester i ligaspelet.

Kostas Tsimikas har under säsongen visat att han är fullt kapabel till att göra riktigt fina insatser i Robertsons frånvaro, men matcherna duggar rejält tätt nu och han lär inte spela alla tre. Ligaspelet lär prioriteras så det troligaste är nog att han spelar 26:e mot Leeds och 28:e mot Leicester och kanske vilar på onsdag när det ska spelas ligacupfotboll.

Ligacupmatchen kan vara en möjlighet för Owen Beck att få speltid. Den unge ytterbacken har fått mycket beröm av Jürgen Klopp sedan han anslöt till seniortruppen under sommarens försäsong. 

Robertson kommer alltså att ha avtjänat sin avstängning inför toppmatchen mot Chelsea 2 januari.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer