​– Två felaktiga domslut

Bild till nyheten ​– Två felaktiga domslut
Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter kryssmatchen mot Tottenham.
Om matchen och domsluten:

– Så låt oss börja med resultatet. Resultatet har jag inga problem med, men det hade nog varit annorlunda med andra beslut från domaren. Men med de här besluten och hur vi hanterade det så tycker jag det är ett OK resultat. Det är 2-2 på bortaplan mot Tottenham.

– Det var en tuff match för os av många anledningar. En anledning var att vi behövde göra många förändringar och då är det tufft att hantera de olika utmaningar som uppstår i en match som denna. Vi mötte ett Tottenham som spelade 5-3-2 och som slog bollen långt mot Kane och Son så fort de vann den. Vi hade lite problem att hantera det.

– Vi behövde omorganisera oss lite grann för att försvara oss bättre i andra halvlek.

– Det var en intensiv match, Tottenham verkade lite piggare än oss i andra halvlek. Ja, vi ledde med 2-1, de gjorde 2-2, men matchen hade självklart kunnat sluta helt annorlunda med två andra beslut i första halvlek.

– Låt mig börja med Robbo. Vi har sett situationen igen och ja, man kan ge rött för det. Det var inte den smartaste tacklingen. Han vet det. Han är en bra kille men han tappade det lite, så det är ett rött kort man kan ge. Men det var beviset på att VAR fanns där idag för med tanke på de två första situationerna tänkte vi att det var tomt i VAR-rummet idag.

– Jag tror vi alla kan enas om att Harry Kane borde blivit utvisad. Gällande straffsituationen så sa Mr Tierney till mig att han tyckte att Diogo Jota stannade upp med mening, att han ville bli tacklad. Om man ser situationen igen så är det en unik åsikt. Det var ett snabbt beslut, man kunde se att han såg situationen. Jag vet inte om han var beredd på det, men om man ser situation, hur kan man reagera så snabbt? Det är en tydlig straff men han tyckte inte det. Wow. Det är två felaktiga beslut.

Om Kanes tackling:

– Du borde inte fråga mig. Fråga VAR. Det är ett hundraprocentigt rött kort. Om Andy Robertsons fot är i marken bryter han den. Som tur är för båda så var han i luften. Det är fortfarande rött kort men domaren tyckte annorlunda.

Om förberedelserna under de rådande omständigheterna:

– Hendo är förkyld. Han är den enda som har symtom men han är bara förkyld så vi skickade hem honom. Det är inte lätt. Som alltid är vi i kontakt med Premier League, vi berättar om våra positiva tester och vad som händer.

– Först hade vi tre fall och sedan testade Thiago positivt. Premier League säger att det i princip är de bästa siffrorna i ligan. Jag såg Arsenal och Chelsea spela och de har enligt mig i princip deras bästa startelvor. Det är inte riktigt så för oss. Det fanns inga möjligheter att ställa in matchen idag med fyra fall, vi ville inte göra det heller, men sedan kunde Hendo inte spela heller.

– Det är tufft, helt klart.

Om det vore bra med en paus i ligaspelet:

– Jag vet inte. Om någon säger att det är lösningen så accepterar jag det till 100 procent. Just nu har vi inga fall i staben och staben fick tredje dosen för fem eller sex veckor sedan. De flesta spelarna har fått den tredje dosen efter matchen mot Aston Villa, men fem-sex dagar sedan fick de corona. Två av dem hade tredje dosen, men två av dem kunde inte ta den nu eftersom de hade fått en annan spruta nyligen.

– Om alla tar tredje dosen och sedan är hemma i två veckor så kanske det är en lösning. Men att bara stoppa det och inte göra någonting på det området, då ser jag inte någon anledning till det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer