Rapport: Kaotisk kryssmatch

Bild till nyheten Rapport: Kaotisk kryssmatch
Matchen mellan Tottenham och Liverpool innehöll det mesta, men domaren Paul Tierney lyckades med flertalet diskutabla domslut få mycket av tillställningen att handla om honom. När det hela var över stod det 2-2 på resultattavlan och de bägge lagen kunde inkassera varsin poäng.

Bara en minut in i matchen fick Andy Robertson ett jätteläge att ge gästande Liverpool ledningen när Trent Alexander-Arnold hittade in med en chippad passning bakom Tottenhams backlinje, men Robbos nick smet precis utanför.

Liverpool etablerade snabbt ett betydligt högre bollinnehav än Tottenham och satte tryck mot Hugo Lloris i målet. Alexander-Arnold testade bland annat den franska målvakten med ett tungt distansskott med vänsterfoten, men det resulterade endast i en hörna.

Tolv minuter in i matchen skapade Tottenham ett bra läge genom Harry Kane, men Ibou Konate löste situationen bra genom att blockera skottet.

Minuten senare drog Kane dock det längsta strået i en duell med Konate. Ndombele hittade in till Kane mellan Robertson och Konate och Kane slog till med ett välplacerat avslut vid den bortre stolpen.

1-0:

Tottenham hade några riktigt fina minuter och kunde sånär utöka sin ledning bara minuter efter sitt första mål när Tyler Morton missade vilket gav Kane och Son ett kontringsläge. Kane hittade fram till Son som slängde sig fram för att avsluta men hade inte tillräckligt med balans i avslutningsläget för att få bollen på mål.

Kane hade tur som fick vara kvar på planen efter en rejält ful tackling på Robertson med dobbarna upp och sträckta ben. Men enligt domare Tierney och VAR-rummet räckte det med gult kort för engelsmannen.

Efter en halvtimmes spel spelade Son fram Dele Alli till ett superläge efter en omställning, men mittfältaren lyckades överlista Alisson som stod för en mycket fin räddning.

I den 35:e minuten fick Liverpool in det så viktiga kvitteringsmålet. Robertson spelade fram Mané efter vänsterkanten, fick tillbaka bollen och slog ett inlägg till Diogo Jota i straffområdet, anfallaren nådde högst och nickade in 1-1 bakom Lloris med en mycket fin nick.

1-1:

Strax efter kvitteringen ropade Liverpoollägret på straff när Jota blev nedknuffad av Emerson. Tierney slog dock ut med händerna och VAR-rummet hade inget att anmärka på.

Några få minuter innan paus blev Alexander-Arnold fri vid den högra stolpen efter ett inlägg av Mané, men Lloris stod emot med en utmärkt benparad. Lagen gick till pausvila i likaläge.

Alisson såg med en jätteräddning till att stoppa Tottenham från att ta ledningen tio minuter in i den andra halvleken. Alli blev frispelad och spelade till Kane i sidled som avslutade, men Alisson hann tillräckligt nära engelsmannens fötter för att rädda.

Efter en timmes spel bytte Jürgen Klopp in Roberto Firmino. Tyler Morton fick lämna plats för brassen.

Några händelserika minuter resulterade i ett 2-1-mål till Liverpool. Först blev Alli nedtecknad av Alexander-Arnold och ropade på straff, sedan vände spelet och Salah tvingade Lloris till en räddning. Bollen studsade ut till Alexander-Arnold som slog in den till Robertson som reagerade snabbt och styrde bollen i nät med pannan. Spursspelarna protesterade kraftigt men efter en VAR-check bedömdes målet vara godkänt.

1-2:

Liverpool fick inte behålla sin ledning särskilt länge. I den 75:e minuten blev Son frispelad mot Alisson som löpte ut och slängde sig för att rensa undan bollen - men missade. Alissons miss gjorde att Son fick öppet mål och kunde rulla in 2-2 med lätthet.

2-2:

Omedelbart efter Tottenhams kvitteringsmål fick Andy Robertson syna det röda kortet efter ett hjärnsläpp där han sparkade ned Emerson på ett mycket fult sätt. Tierney tog först fram det gula kortet men VAR-rummet tyckte att situationen skulle granskas och efter att ha kollat på videoskärmen valde han att visa ut Robertson.

För att stärka upp defensiven efter det röda kortet bytte Klopp in Kostas Tsimikas mot Mané.

Slutminuterna handlade mest om försvarsspel för Liverpool som med tio man hade väldigt lite att säga till om i offensiv väg. De fick till en kontring på vänsterkanten men Tsimikas misslyckades helt med inspelet mot Salah.

Det blev inga fler mål i matchen och det blev delad poäng i London.

Premier League

Tottenham - Liverpool 2-2 (1-1)

Målen: 1-0: (13) Kane (Ndombele), 1-1: (35) Jota (Robertson), 1-2: (69) Robertson (Alexander-Arnold), 2-2: (74) Son

Domare: Paul Tierney