Värvar inte ovaccinerade spelare

Bild till nyheten Värvar inte ovaccinerade spelare
Jürgen Klopp ser många problem med att ha ovaccinerade spelare i truppen och verkar inte vara öppen för att värva en spelare som inte tagit vaccinet.

Jürgen Klopp har varit tydlig med att han ser det som en självklarhet att man bör vaccinera sig mot Covid-19. På presskonferensen inför matchen mot Newcastle fick han en fråga om hur han ser på värvningar av ovaccinerade spelare, där och då hade han inget svar, men när han fick frågan igen inför Tottenham utvecklade han sina tankegångar.

– Jag fick den här frågan på förra presskonferensen, men då hade jag inte tänkt på det alls om jag ska vara ärlig. Det var nog för att vi inte är nära att värva en spelare just nu! Men jag har tänkt på det efter det, sa Klopp.

– Det kommer att spela roll. Definitivt. Se på vår situation. Om en spelare är ovaccinerad är han ett konstant hot mot oss alla. Han vill inte vara ett hot, såklart, det är inte så att han tänker: "jag bryr mig inte om andra," men han är det.

– Så då måste vi hitta andra lösningar. Han måste byta om i ett annat omklädningsrum, äta i en annan matsal, åka på en annan buss, åka i andra bilar. Från en logistisk synvinkel så är det ett stort problem. Om man vill följa protokollen så är det väldigt svårt att göra det.

– Om en får Covid och denne spelare var i närheten av honom så hade han behövt isolera sig. Om vi måste resa till ett land för att spela så hade han behövt isolera sig när vi återvänder.

– Självklart kommer det påverka. Om vi måste göra allt detta, bygga en ny byggnad för ovaccinerade spelare.. det kommer inte hända. Men förhoppningsvis kommer det inte behövas i framtiden.


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer